söndag 30 maj 2010

Sommartorg

Det här veckoslutet var det säsongens första sommartorg. 
Jag och dottern var där för att sälja det som vi lagat under vintern.

Förut har alla haft egna bord och torgstånd, men nu finns det färdiga stugor man säljer ifrån.  Det har varit lite problem med stugorna, eftersom de inte blev färdiga i tid.  De borde ha varit klara för inredning redan tidigt i våras, men så här såg "vår "stuga ut ännu i torsdags om kvällen.



Utan golv!

Golvet gjordes under fredagen, så på fredagskvällen kunde vi föra ett bord dit och sätta upp lite krokar.. Men resten av inredningen får vi göra nu under de följande veckorna. 

Det behövs ännu lite målas, och hyllor sättas upp.

 








Så här såg vår stuga ut den här gången. Skall försöka ta bättre bilder nästa gång.  Det är lite svårt första gången att komma på hur man skall rada fram sakerna och vart man skall sätta vad.  Och det tar ganska lång tid.  Men nu vet vi vad för krokar, hyllor, lådor och korgar vi behöver till.  Nog blir det bra så småningom. 
Det som är verkligt bra nu, är att vi inte behöver frakta varorna fram och tillbaka!  Vi har lås på stugan och kan lämna våra lådor där till nästa gång.  Inget packande och lastande av bilen och bärande av lådor fram och tillbaka.  Verkligt fint!

Vi hade tur med vädret också, det var sol och fint ända tills torget var slut.  En hel del folk var det också, fast här inte är så mycket sommargäster ännu. 

Det var jätteroligt att vara tillbaka på torget.  Fastän man inte säljer så mycket så är det roligt att få visa vad man gjort och att få träffa en massa trevliga människor.  Torget är en samlingsplats för både fastbosatta och sommargäster.   

Vårt torg nämndes förresten i senaste Lantliv! Där finns ett hemma hos reportage från en sommarstuga här i vår skärgård och där nämns Pellinge sommartorg! 




lördag 29 maj 2010

Nytt nummer av Käsityötidningen!


Den här veckan hade det äntligen kommit ut ett nytt nummer av den finska versionen av den estniska tidningen Käsityö.  Tyvärr kommer det endast 4 nummer per år.


Fina ideer och mycket att läsa!


Det här är min favorit! 


Såå vacker!  Tänk om jag skulle klara av att virka en sådan.  Tror nog att jag i något skede skall försöka.


Men den här är inte dum den heller!


Tyvärr fanns det mönster endast från storlek 46 uppåt av den här klänningen, men dottern sa att hon skulle kunna förminska det åt mig.  Jag gillar den här modellen.



Eller vad säger ni om en virkad bolero?


Den här klänningsmodellen verkar också intressant.  Allt i ett enda stycke.

torsdag 27 maj 2010

Virkade scarfar

Det har blivit nästan endast trädgårdsbilder på senaste tiden, så här kommer nu några bilder på lite handarbeten.

Här är mina senaste alster.  Virkade scarfar i bomullsgarn. 










Den här modellen hittade jag i senaste numret av sticktidningen Simply Knitting.






Så här såg den ut i tidningen.  Men när jag började läsa mönstret så förstod jag egentligen ingenting.  Jag orkade inte sätta mig in i det (otålig som jag är) så jag gjorde en egen liknande version av den utgående från den här bilden.


 

Här är några modeller av "potetskjerfet" som jag visat tidigare här i bloggen. Den är trevlig att virka (åtminstone de två första varven).  Det sista varvet är inte så roligt eftersom det tar en evinnerlig tid innan det tar slut!  Massor av garn går det dessutom åt.



Just nu har jag några stickningar på gång.  Jag har köpt en massa nya garn och nu stickar jag sjalar.  Men mer om det en annan gång. 

 De närmaste dagarna kommer att vara ganska fulla med program, eftersom det är sommartorg första gången på lördag och jag och dotterna skall dit och sälja våra grejer.  Och vi har en hel massa planering att göra före det! 

Önskar er alla en trevlig kväll! 

onsdag 26 maj 2010

Sommarblommor


Det blev mycket trädgårdsjobb på veckoslutet.  Grönsakerna är sådda i pallkragarna, lökarna - både vanlig och rödlök - är satta.

Planterade också lite sommarblommor, som jag köpte från Nybondas Trädgård här på holmen. 

Endel krukor fick flytta ut från växthuset, så att gurkplantorna jag köpte, fick plats. 

 





Det har nu varit några "kalla" dagar med lite regn.  Idag började det regna på eftermiddagen.  Eldade i alla spisar när jag kom hem från jobbet, eftersom det kändes lite kallt inne.

Önskar er alla som tittar in en riktigt trevlig kväll!


onsdag 19 maj 2010

Objudna gäster!


Vi har några stora björkar framför huset och vet ni vad!  De är fulla med bladlöss! Hjälp! Jag vill inte ha dem här! Det är säkert det varma vädret som gjort att de kommit i massor!  Satt efter jobbet ute och drack kaffe tillsammans med dottern. Plötsligt såg hon att det vimlade av bladlöss på bordet.  Några hade fallit ner i kaffemuggen och på benen kröp små gröna löss!  Vågar inte ens tänka på hur många som landade i håret!  Nu känns det som om det kliar överallt! Får väl ta till paraply när jag skall gå ut!









tisdag 18 maj 2010

Med kameran i trädgården




Jag gick en runda i trädgården i dag med kameran och här är vad som fastnade på bilderna idag.



Mina brustna hjärtan börjar blomma!  Efter de senaste dagarnas nästan tropiska värme, växer allt med en väldig fart.  Dessutom har det varit åska två gånger, så det har regnat lite på nätterna.


Bergeniorna har massor med blommor i år.

Jag sådde Bellis för något år sedan, som jag sedan planterade ut i blomrabatten i fjol.  Den här plantan är den enda som börjat växa.  Jag har sått mera i år, och när jag var in i växthuset tidigare idag såg jag att de nu grott.  Så kanske blir det fler så småningom.


Vi har tidigare haft mycket Gullvivor i gräsmattan, men efter att nästan hela trädgården var uppgrävd förra sommaren, så finns det inte så många kvar.  Nu gäller det bara att vänta med gräsklippningen så att de som finns får vissna ner i fred.

Vinbären blommar också.  Ser ut att bli ett bra vinbärsår.


Otroligt vackra blommor när man ser dem så här i förstoring!





Den Sibiriska nunneörten har snart blommat färdigt. Det går fort nu när det är så varmt.  Jag blir alltid lika överraskad av hur stor den blir och hur mycket den breder ut sig.




Gulklövern är också på god väg.



Här är blomrabatten jag lovade visa bilder av.  Den är alltså gjord av gamla taktegel. Jag försöker använda sådant material jag hittar här på gården, istället för att köpa nytt.  De här teglen fanns under vår boda.  Radade i långa rader.  Dottern kröp under och hämtade ut dem åt mig.  Det finns ännu en hel del kvar, så kanske det blir flere rabatter i år.  Egentligen gjorde jag den här rabatten färdig redan förra våren, men den gick sönder under grävningsarbetet.



måndag 17 maj 2010

Loppisfynd

De här fina virkade dukarna i många olika färger är loppisfynd.



¨Nu väntar de på att komma till användning.  Men det svåra är ju att bestämma sig för vad det skall bli av dem. Jag menar idéerna finns ju.  Olika slags kassar, kuddar, dukar, överkast, filtar, scarfar påsar mm. mm. Men 
jag vill inte nämnas använda dem.  För sen när jag använt dem så finns de liksom inte kvar.  Tänk om jag  sen skulle vilja använda dem till något annat....?  Förstår ni vad jag menar?




Trevlig fortsättning på veckan!