onsdag 25 september 2013

Trädgårdsbesök

 

Vi hade gäster i trädgården ikväll. Tre hjortar tog för sig av vad vi har att bjuda på...Här är det gräset som de smaskar på, men när vi fick syn på dem genom fönstret åt de av mina buskar.

Här är isande kallt nu. Endast 4 grader. Få se om det blir frost här inatt. Jag borde väl ha plockat in buketter av rosenskäror. Skulle vara synd om de fryser inatt. Kollade växthuset idag när jag kom från jobbet och plockade in lite nästa mogna tomater. Fast inte lär det väl ännu bli så kallt att det fryser där...

Jag har fått ganska mycket tomater i år och endel har jag fryst ner. Först skär jag dem i klyftor på en ugnsplåt, salt, olja och lite basilikablad på och så i ugnen ca 50 minuter. Tänker sedan använda dem i såser och grytor och på pizzor.

Och kan ni gissa vad de här paketen, som jag fick hem förra veckan, innehåller?



 

Jo detta!

Mitt nya växthus! Längtar redan till nästa vår.

Ha det så bra!

 

Inspiration

Förra veckans torsdag var jag ledig och använde dagen till lite kreativt arbete. Det är så roligt att bara låta fantasin flöda och tankarna flyga

 

Plockade fram några gamla julkorgar och fyllde dem med mossa, taklökar, små äppel, rosenkvitten och ekollon. Lagade också en krans med mossa och lärkträdskvistar. När jag behövde något gick jag en sväng i skogen och plockade mera material. Lyx!

Kransbottnarna gjorde jag av vildvin som jag tog från husgaveln där det finns alldeles tillräckligt av dem. Drog först bladen bort och tvinnade dem sedan till kransar. Sedan använde jag mahonia, utblommad ölandstok, tuja och nypon.

Förra veckan var det ännu varmt och skönt ute med varma vindar. Det kom några små regnskurar, så jag pysslade lite inomhus också. De här broscherna gjorde jag redan i somras, men nu limmade jag fast broschnålarna och sydde fast knapparna.
Har igen samlat på mig lite glasburkar så jag gjorde några ljusburkar. Använder dem också som vaser. Limmade fast spets och virkade dukar med decoupagelack (spetsarna och dukarna är loppisfynd).
 

 

Stenar som kan användas som dörrstoppare eller bara som prydnad. De här dukarna är också loppisfynd som jag färgat.

Plockade just in några blommor utifrån, för nu har vi kallt! Det är endast 5 grader nu! Hujedamej, vad det känns kallt.

Ha det så bra allihopa!

 

söndag 22 september 2013

Höstmarknad

På lördagen var det dags för höstmarknaden, vilket betyder att nu är torgsäsongen slut för i år.


Vi har haft fint (och varmt) väder nästan alla lördagar, till och med nu i september. Inget ihållande regn eller hårda vindar.

Nu till lördagen såg det ut som om det skulle bli regn, men det höll upp hela tiden medan det var torg.

Morgonen var disig och grå, men varm (15 grader).

 

En timme senare såg det ut så här, tjock dimma.

Det var inte många som kom med båt....

Här ser ni hur 'vår' stuga såg ut.

Kransar, lyktor och höstkrukor.

Här en bild från grannstugan. Rosenskärorna är så fina i år, när det varit en så varm höst.

Nu skall ännu torgstugan tömmas och städas och sen är det bara att vänta på julen och julmarknaden...

Men gissa vem som väntar på nästa veckoslut, med TVÅ sovmornar!!

Ha det bra!