Såg det här receptet i tidningen Livet på Landet och bestämde mig för att prova på det idag.
Nån annan som provat det?
Det står alltså 15 dl mjöl till 4 dl vatten.
För mig blev allt en enda hård klump med deg. Så jag satte lite vatten till...
Det står nämligen också att man skall klicka degen i lergrytan, och det går liksom inte när allt är en enda klump, eller hur?
Jag förberedde grytan också så som det stod i receptet, jag hade den i blöt, smörjade med olja och strödde mjöl i den.
Men ack o ve, här är resultatet.
Brödet är gott, men det lossnade inte från grytan. Jag fick skrapa bort en par centimeter från bottnet.
Vet inte om det berodde på mig eller receptet. Kanske hade det varit bättre att endast smörja med olja och inte strö mjöl i formen.
Och nu gäller det att få grytan ren också...
En trevlig fortsättning på söndagskvällen till er alla!
Oj, det var inte skojigt! Men ibland kan det säkert bli feltryck i receptet.
SvaraRaderaHa en fin vecka /Bea
Sådant där är absolut inte skoj, råkade ut för samma sak sist jag bakade...degen åkte i soporna och jag tog fram köpebröd ur frysen.
SvaraRaderaHa en fin dag
Kram Susanne
What a nuisance, and so disappointing when you have gone to all the trouble of making it.
SvaraRaderaBut atleast the bread tastes good!
När sånt händer blir jag så less på't så då ger jag upp och hade det varit jag hade fåglarna fått brödet....men det är klart, är det gott så.
SvaraRaderaMin svärmor var väldigt förtjust i att laga mat i såna grytor men jag har aldrig lyckats med varken det ena eller det andra så nu har jag ingen sån gryta längre.
Jag tycker synd om dig som lade ner tid och energi och råvaror och så blev det märkligt!
Agneta kram
Jätte-tråkigt att du misslyckades så med brödet men samtidigt tycker jag det är bra gjort av dig att visa upp eländet.
SvaraRaderaSåna händelser drabbas vi alla av då och då men hur många visar sånt på bloggarna..
Hoppas du fick lergrytan ren i alla fall..
Kram Maidi
Så kjedelig at det ble slik, men man lærer av sine feil. Kan hende brødet blir mye bedre neste gang (hvis du prøver igjen ... )
SvaraRaderaJeg lager mest middag i disse grytene. Men brødene blir sikkert deilige og saftige i slike former.
Ha en fin og vårlig onsdag.
Marit