onsdag 4 maj 2011

Kamera till låns.

Fick låna en kamera igår, så jag kunde ta några bilder från trädgården och av mina planteringar inomhus.
Jag har blivit så van nu att ha kameran med hela tiden, så det känns ovant och tomt att vara utan.


Den här veckan har varit mycket kall.  Igår var det 4-5 grader hela dagen.  Men idag har det blivit lite varmare.  Nu är det kring 8 grader och vinden är inte lika kall längre.

Och till veckoslutet har de lovat närmare 20 grader! Det låter ganska bra. Fast inte får vi 20 grader här ute i skärgården förstås, men 15 skulle vara helt tillräckligt.

Några minitulpaner har slagit ut i blomrabatten.  Har ingen aning om varifrån de kommit....Ser ju nästan ut som något missfoster, men eftersom det finns tre likadana så är det säkert meningen att de skall se ut så här...


Här är lite bilder från min djungel inomhus.

Kanske jag kan flytta ut dem till växthuset på veckoslutet, om det blir varmare. Fast de borde väl vänjas i etapper, eller hur? Jag är inte så bra på det.  Mitt tålamod räcker inte till för att bära ut dem och in dem i flere dagar först....
Här är mina gurkplantor.  Jag har aldrig sått gurka förut, utan köpt färdiga plantor.  Spännande att se om jag lyckas hålla dem vid liv tills jag kan plantera ut dem i växthuset.

En riktigt fin fortsättning på onsdagskvällen till er alla!
4 kommentarer:

 1. Oj,så mycket liv hos dig ,växter som växer överallt ,kramis Nette

  SvaraRadera
 2. Åhh..så det växer hos dig.
  Jag väljer bort tomater och gurka i år för att göra det lite enklare och lite latare sommrdagar vad bevattningen beträffar :)
  Må gott!/ Bea

  SvaraRadera
 3. Det är konstigt, men man känner sig lite halv när kameran inte är med och då ser man plötsligt massor av saker man skulle vilja fota.

  Du som har västhus kan säkert flytta ut dina plantor nu när det blir varmare, fast jag tror att plantorna skall vänja sig lite vid värmen och solen också, så ta det försiktigt. Och skulle det bli kallt så brukar vi lägga över något gammalt tunt tyg, utslitet lakan el dyl över natten så klarar det sig i regel.

  Dom mår ju bra dom små plantorna om dom får lite mer jord om fötterna och då blir dom liksom lite tåligare också inbillar jag mig. Jag har läst lite i en bok, det är därför jag tror så mycket....

  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Ja nu har det varit kallt länge nog så lite värme vore väl inte fel o den här tiden av året så är ju 15 grader ok :) Kram Suss

  SvaraRadera