måndag 11 juli 2011

Nytt av gammalt och använt.Vår 'nya' terrass, har nu varit i flitig användning hela sommaren.  Här är skugga till sena eftermiddagen.

Malva och persiljekvistar i en stor, gammal Arabia vattenkanna (den hör till en serie med tvättfat och potta).


Blombänken, lagad av gamla tegel. Jag har spänt tunn järntråd mellan störarna.   Här klättrar klockranka, blomman för dagen och lite luktärter.  Här finns också hjälmbönan, som växte så fint inomhus i våras.  Men när jag flyttade ut den så tyckte den inte alls om det.  Jag borde ha vänjt den i etapper, men när jag inte riktigt orkar med sånt. Den levde ännu när jag planterade den här i blombänken, men sen dog den totalt bort - trodde jag.  Stängeln såg helt torr ut och den hade inga blad.  Men nu efter över en månad har det kommit nya blad på den!!  Få se om den hinner börja blomma.  Men av det här lär man sig åtminstone att det är tååålamod som gäller i fråga om planteringar.


Gungan är från förra generationens tid och har stått nere i trädgården utan tak och utan dynor i flere år. Nu kom den till användning igen med nya dynor (10,- euro styck) och nytt gungtak (vaxdukstyg köpt för 3.99 metern)  spetsen på takkanten är från en gammal gardin jag köpt på loppis.  Bordet är vitmålade, gamla potatislådor och det andra 'bordet' är en vitmålad stol från en vävstol. Trallarna är också gamla. 


Blomkorgen i främre kanten är också gammal och spraymålad vit.

Roligt att fundera ut hur man kan laga något nytt av det man redan har i sina gömmor och inte behöva köpa nya dyra grejer.


Det är skönt att sitta här och läsa eller sticka, när solen gassar på andra sidan av huset.


Nu håller jag på att planera följande projekt, som är basturummet.  Väggar och tak är nästan färdigmålade, men nu behövs lite mera målning snart.  Och då måste jag till stan...
Det blir så fint så.  Men det får ni se en annan gång.

Ha det så bra!
8 kommentarer:

 1. Så mycket fiffigt du har gjort ,tänk att jag inte kunnat tänka ut att sätta tre dynor i gungan förut ,vi måste ha nya så tack för en bra idè potatislådorna var ju också jättebra bord ,Kramis Nette

  SvaraRadera
 2. Härligt med en plats i skuggan när det är så här solhett kan man bara inte sitta i solen.
  Jättefint har du det på din uteplats och det där med att göra om "gammalt" så det kommer till användning är toppen tycker jag. Jag köper eller får gamla saker jämt , inte ofta det blir nåt nyköp här inte, kul så, då får man lite egen stil.
  Ha en fin kväll!
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Jag tycker oxå att det är skoj att försöka återanvända...Potislådorna till bord blev fina! Vi kom upp från Sandön nu på eftermiddagen, äkta hälften skall några dagar på jobb. Också blommorna behöver vatten !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 4. Mysig plats du skapat! Du verkar vara väldigt praktisk och ser möjligheter med gamla ting, vilket är jättebra.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 5. Så fint du har gjort! Det blir spännande att se ditt nästa projekt.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint du gjort, roligt när man kan återanvända saker.
  Gullig kanna med blommor i.
  Ha enfortsatt fin kväll
  kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Vilken mysig hörna, en sådan där där man bara vill sjunka ner och vara.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Så koselig du hadde det der ute, og det er virkelig gøy å kunne anvende det man allerede har, maling gjør susen;)
  Jeg skal male noen kabel-tromler som skal bli bord på hytta ute.
  Nyt kvelden, klem fra meg;)

  SvaraRadera