söndag 17 april 2011

Isande vindar


Det var soligt igår, men isande kallt. På kvällen kom sedan en tjock dimma, så man trodde nästan det regnade, när det droppade för fullt från träden. 
Idag lyser solen också men vinden är lika isande kall som igår. 
Temperaturen var kring 6-7 grader igår.  I dag 10-tiden var det endast 2 grader.
Jag försökte jobba lite ute i går och plocka bort kvistar och skräp, men det var för kallt. Får nog ha lite tålamod ännu och vänta en vecka eller så...

Men snön smälter sakta men säkert.


Och krokusarna och tulpanerna har bestämt sig för att komma upp fastän den inte smälter..

Igår kväll började jag också med lite påskpyssel.  Hittade ännu en del styroxägg som jag kunde dekorera.
Måste köpa lite till i början av nästa vecka.  Om det finns... I våra butiker brukar påskäggen vara slut den här tiden på året - det finns endast julbollar.  Och vid jultiden finns det hur mycket påskägg som helst, men inte julbollar....  Inte så välplanerat.

Nu tror jag nog att jag ändå skall gå ut en stund och plocka bort lite björkkvistar från backen.  Det finns fullt, fullt av dem.  Det har tydligen blåst mycket och hårt i vintras.
Sen skall jag ta in dem och göra lite kransar...

Om det blir till något får ni se bilder senare...

Ha en fin söndag allihop!


6 kommentarer:

 1. Jag ska skicka lite sommar till dig, vi har 20 grader nu kl 19 på kvällen norr om Stockholm. Det börjar bli grönt, så det är bara att längta.

  SvaraRadera
 2. Stackars söta små Krokusarna som står och fryser i snön!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Nu är det inte mycket snö kvar hos dig men så synd att det är kallt. Vi har haft en underbar helg, men i skuggan känner man av den kalla vinden, ännu är det bara april. Du får ha en fin påskvecka :)

  SvaraRadera
 4. Gott att se att det tagit så på snön hos dig. För nu är det allt mysigt med våren. Hoppas vi får se vad du gör med äggen! Jag glömde köpa sådan ägg när jag var i stan sist och nu är det väl ingen idé att ens försöka.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Hej du. Du verjkar ha samma intressen som mig ...frånsett att jag inte är så bra på att läsa böcker. Hittar jag däremot en som känns bra från början så kan jag inte sluta förrän jag vet slutet och sen kanske jag till och med saknar personer som jag läst om :-)) Vilken skärgård bor du i, som har så kall idag?

  SvaraRadera
 6. Hur kan de där stackrarna veta (krokusarna) att nu är det vår, när de har ett täcke av snö på sig????

  Härliga ägg du pysslat!!!!

  Kramis!
  -Pia-

  SvaraRadera