söndag 7 oktober 2012

Äppelskörd och stickningarVi har haft fint väder hela veckoslutet, så jag plockade äppel både igår och idag.  När äpplena var bort kunde jag klippa gräset, så nu ser det lite städigare ut i trädgården.

Lagade också hönsnät runt mina små buskar, som alltid blir uppätna av glupska djur.  Vet inte om det är hararna eller hjortarna, eller kanske både ock.
Tycker riktigt synd om de stackars buskarna som kämpar på hela sommaren och växer fint och sen varje höst blir uppätna igen.  Tufft.  Men nu kanske de får växa i fred.

Här är en del av min äppelskörd.  Packade ner endel vinteräppel i två lådor, som jag skall sätta i källaren.  Men de här borde bli till mos och till klyftor som skall frysas ner.

Fast det var vackert väder hela dagen igår och idag, så fick jag inte en enda bild tagen.
Den här äppelbilden är tagen i mörker nu på kvällen... och som ni ser är terrassen våt, det har börjat regna....

Det här sysselsatte jag mig med hela kvällen igår.  Jag började egentligen redan på fredagskvällen, men fick sprätta upp det jag först stickat, eftersom det var tvinn på stickningen.  Ja, ni vet - jag stickar på rundsticka och med 200 maskor, så är det inte så lätt att märka om det är tvinn eller inte.  Sen när man stickat en bit så märker man att allt inte står rätt till....

Det här skall alltså bli en kjol.  Fast färgerna här på bilden är inte riktigt rätt.  Det som ser blått ut här, är nog mera grönt i verkligheten.
De här färgerna är kanske närmare sanningen.

Köpte de här garnen för någon vecka sedan, för att jag tyckte det var så fina färger, men hade inte en aning om vad jag skulle laga av dem.

Men sen läste jag nya numret av sticktidningen 'Moda' och såg den här kjolen,  som såg intressant ut. Jätteroligt att sticka.  Lätt att komma ihåg mönstret, och man tappar inte bort sig.

Min andra stickning jag har på gång är en tröja.  Här är färgerna alldeles fel (alltså inte på bilden,  utan i verkligheten),  men jag ville börja genast och råkade ha de här flerfärgatde Puro garnet i den här färgen här hemma.

Man börjar alltså uppifrån och stickar neråt, allt i ett.  Jag har endast några varv kvar på själva tröjan, och sedan är det bara ärmarna kvar.

Så här såg den ut i tidningen.  Egentligen var det de här färgerna jag blev förtjust i (inte nödvändigtvis tröjmodellen),  så jag borde ha väntat med att börja sticka, tills jag skaffat garn i rätta färgen, men jag får väl sticka en till sedan om modellen blir bra.


Annu en tredje stickning är på gång.  Det här skall också bli en kjol, men till den här har jag inte mönster, endast bilden nedan.


Det här är en 'catwalk' bild från en tidning, och jag tänkte försöka göra något liknande.  Men det kan nog hända att storleken inte blir riktigt rätt. Det är lite svårt att veta om man har rätt antal maskor, när man stickar på rundsticka.  Man måste sticka ganska långt innan man kan mäta... 
Det här garnet är inte heller riktigt rätt.  Borde kanske ha varit något mera bouclé -aktigt. Men det här tar så länge att sticka, så om det inte blir bra gör jag minsann inte en till (tror jag).
Det här är min 'busstickning'.  Stickar i bussen på väg till och från jobbet.

Ha det så bra!

8 kommentarer:

 1. Så imponerad jag blir över din enorma stick-flit!
  Vackert blir det också.

  Önskar dig en fin måndag!

  Karinkram

  SvaraRadera
 2. Oj vilken flitig stickerska här och dessutom fina arbeten.
  Äpplen blir jag ju bara så avis på när jag alltid lyckas få bara några st äppel på våra träd varje år.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 3. Så fint du stickar! Tänk, en gång i tiden hade jag stickad kjol med långkofta och det hade jag stickat själv och det var så fint, tyckte jag. Men dina stickningar är finare! Kjolen på rundstickan är ju för läcker, dom andra stickningarna också. Jag blir så sugen på en stickning....

  Härligt och lyxigt med alla äpplen!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. men fasen va du stickar..jag har oxå flere projekt på G men mina vill inte bli klara nångång..Imin ungdom(hoho..el ska jag säga 25 årsålder)då stickade jag oxå kjolar åt mej själv..men inte mera..kanske man borde ta opp det igen..den flerfärgade såg så fin ut..o tröjan.vauv..jag tycker om Puro garn..häftig då det är i flere fäger.Och jisses va äppel!! nu har du nog att göra mos av.

  SvaraRadera
 5. Tycker du har riktigt fina äppel-bilder du också!
  Kram kram
  Sofia

  SvaraRadera
 6. You have been so busy Mona! You have a great crop of apples.
  And so much knitting going on, the skirts will be amazing, and i love the fiery autumnal colours of the striped cardi.
  Have a great week, and thank you for stopping by my blog!
  Gill xx

  SvaraRadera
 7. Ojoj, vilken äppelskörd du har..
  En hejare på stickning är du också.. Det är väl inte så lätt när man måste repa upp en stickning. Det är ju lättare med virkningen då..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Så silig kjol, den måste vara skön vinterstid. Och din kofta, färgerna var härligt höstliga.
  Jag tycker du gjorde en fin prioritering i halgen, trattisar hittar man snart inte mer, städning inne kan man ta hela vintern :)

  SvaraRadera