måndag 6 januari 2014

Virkning


Det har varit ett långt och skönt veckoslut, efter alla måsten här tidigare, med julbestyr, julmarknaden och sonens flytt. 
Inte fick jag så mycket gjort, men skönt att kunna göra vad man vill, om man vill.  Dessutom har det varit så regnigt och grått, att man inte velat gå ut alls.  Man liksom väntade på att det skulle börja ljusna, men det blev aldrig ljust innan det började mörkna igen. 

Så förutom lite städande och tvättande, började jag virka. Hexagoner skulle det bli. Hade ingen beskrivning, endast en bild som jag gick efter.


Och så gick det som det gick. På nåt sätt räknade jag fel.  Jag menar, att om det skall bli en hexagon så skall det naturligtvis vara sex grupper av stolpar, och inte fem..! Hur svårt kan det vara! Men så här många hann jag laga innan det tände... Så det var bara att sprätta. Och göra dem på nytt.

Nu ser det bättre ut. 


Ihopvirkade till en halsduk.


Men när man svänger på den är det en hel del jobb kvar...Men nu är den klar. Inte blev det någon "Sophie Digard" precis, men vackert så. Jag använde för tjockt garn, den blev lite för stel och otymplig.  Skall försöka mig på en till, med mycket tunnare garn. Fast då behövs det ju mycket flere rutor förstås,  och det blir en massa flere ändor att fästa...


Ha det så bra! 

5 kommentarer:

 1. Your crochet scarf looks lovely Mona, i like the soft colours.
  Happy New Year to you!
  Gill xx

  SvaraRadera
 2. Flitig som en myra! Jag tycker att det blev både vackert och fint.
  God fortsättning på det nya året!

  Karin

  SvaraRadera
 3. På bild ser den både mjuk och go ut..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Så fin! Vilken hejjare du är på att virka och tänk så gott att ha om halsen nu när vinden är kall.

  Ta hand om dig Mona.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera