söndag 8 juni 2014

Vackert juniveckoslut

Det har varit så mycket program det här veckoslutet, så jag får fundera lite för att komma ihåg allt vi gjort. 

Efter jobbet på fredagskvällen var jag till loppiset i stan, och hittade där lite böcker. Jag har läst slut alla mina böcker och behöver nya. Hittade också en kjol (marimekko) och en linneskjorta. Betalade ca 10 euro för alltihop.

Vi var flitiga hemma också på fredagskvällen och fick hushållet städat, så vi hade bättre med tid på lördagen. På torget från 8-12.30 ungefär. Mycket folk och ganska bra väder. Inte för kallt och inte för varmt.
Plockade lite blommor på fredagskvällen, som jag hade med till torget.

Efter torget var vi på loppis.  
Granndamerna här på udden ordnade gårdsloppis, och vi hann dit också eftersom det slutade först klockan två. Där gjorde jag många fina fynd.Nu är min sommar räddad! Köpte först en bok för en euro och fick sedan en annan på köpet. 
En annan dam hade så mycket böcker som hon ville bli av med, så jag fick en hel kass gratis. 
Jag bara väntar på att få ta itu med de här böckerna... Härligt.En massa pinnar för en euro. Raka och fina. De här skall bli julstjärnor, tror jag. Vita julstjärnor.

Och två blomstöd för en euro styck. Behövs för luktärterna.


En påse med spetsar och gummiband för en euro, och några dukar och en spetsgardin.


En stor påse med ljusmanchetter på köpet. Få se vad det blir av dem....


Det här trähjärtat (höjd ca 25 cm) kostade två euro. Så vackert.  Passar bra till vårt stora bruna skåp.

Köpte dessutom två skjortor och en fin klänning som jag inte nu har bilder på.

Och det var inte allt.  Sedan fick jag ännu en kass med gamla dynvar och dukar, som en av damerna plockat ihop åt mig. Många trevliga damer där ute på udden.

Efter loppiset var vi till butiken och handlade mat och sedan hem och äta litet, innan vi åkte iväg (nästan) till stan för att köpa mylla från Seitlax Trädgård.  Dit måste vi hinna före klockan 16, då de stänger. 

Men vi hann bra, och var där 3-tiden, så vi hann gå omkring i växthuset och njuta en stund. Jag har en del bilder därifrån, men jag skall visa dem i ett annat inlägg.

På lördagskvällen hann vi sedan ännu göra odlingslådorna klara, det var en hel del rensande. Det såg ut som jag vet inte vad där nere i trädgårdslandet. Massor av nässlor och kvickrot.

Men nu är de så fint så. Idag har vi fyllt på med mera mylla och sått och planterat ut de flesta grönsakerna.

Blombänken bakom huset rensade vi också igår och fyllde på mera mylla. Där sådde vi en hel del krasse, ringeblommor och rosenskäror. Nu gäller det bara att vattna tillräckligt. 

Och idag planterade vi ut en hel del förodlade krasse,
 och rosenskäror på övre gården i korgar och lådor. Vi hann inte med så där väldigt mycket idag, eftersom vi naturligtvis satt framför tv'n I några timmar mitt på dagen och följde med prinsessdopet. Vackert!

Men nu börjar det här härliga veckoslutet vara förbi och det är dags att förbereda sig för en ny jobbvecka.

Ha det så bra alla ni som tittar in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar