söndag 26 april 2015

Mitt växthusprojekt


Köpte nytt växthus på hösten 2013, och nu äntligen var det dags att börja laga ihop det. På lördagen förra veckoslutet var det dags att påbörja projektet.
Lite började jag nog tvivla på att det skulle bli något växthus, när vi öppnade paketen och jag såg alla delarna.


Huh!


Och alla de här skruvarna!


Byggbeskrivningen var tjock som en bok....


Men tur hade jag två duktiga arbetare med mig. Sonen och dottern. Utan dem hade det nog inte blivit något växthus...


 Vi började på lördagseftermiddagen, och slutade 9-tiden på kvällen. Då hade vi kommit så här långt.
Ganska bra! Endast takluckan och dörren fattades.


Dem lagade vi sedan på söndagen. Om vi var stolta. Alla delar och skruvar på plats.


Hackade också ner några järnstänger och band fast växthuset med band, så att det inte skulle flyga iväg om det skulle börja blåsa. 


Vi bor ju på ett ställe där vinden tar på ganska mycket.


Hm...  När jag vaknade på måndagsmorgonen, tittade jag ut genom fönstret för att beundra mitt nya fina växthus. Men något var inte riktigt som det skulle....Växthuset såg ut att vara helt  på fel plats....


När jag sen gick ut för att se hur det stod till, så såg det ut så här. Där stod mitt fina växthus på taket...
Vid närmare granskning, så var allt ok, inget hade gått sönder. Och som tur var barnen ännu hemma, vanligtvis far de iväg på söndagskvällen.  Så jag fick dottern med mig att svänga huset och band nu fast det med järntråd. Hålen i växthusramen hade nämligen så vassa kanter, att banden hade brustit....


Men de hade lovat storm till slutet av veckan , så jag vågade inte lita på att den tunna järntråden jag satt dit skulle hålla. Så på tisdagskvällen gick jag på upptäcktsfärd för att hitta något jag kunde använda för att få fast växthuset, så att det inte skulle flyga iväg i stormen.  Hittade mer gamla järnstänger och en rulle med tjock järntråd, som elgubbarna lämnat kvar när de senast var hit, för att ta bort en tråd som inte mer var i användning. Den var lite svår att böja eftersom den var så tjock, men med lite verktyg och en och en halvtimmes jobb, så hade jag gjort vad jag kunde. Dessutom satte jag vanligt jutebamd runt hela växthuset på fem olika ställen, så att inte akrylskivorna skulle börja fladdra i vinden.


Och huset klarade stormen! Där står det nu stadigt.  Den här bilden är tagen idag. Nu får vi bara hoppas att det klarar sig i fortsättningen också.

Nu behövs endast planteringsbänkar, så är allt klart för gurkor och tomater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar