onsdag 22 juni 2016

Första semesterdagarnaSemestern började med bullbakning på söndagskvällen. Tänk er det! Att kunna börja baka bulla en söndagskväll halv tio på kvällen. Annars har det varit vanliga trädgårdssysslor, sått en del och planterat ut blomplantor. Det mesta börjar vara gjort nu. Förutom en del blommor, rosenskäror och luktärter, som ännu skall utplanteras. 

Har också rensat och klippt gräs och städat terassen. Tvättat, hängt ut byke och vattnat. Så mycket regn som det kom i förra veckan och ändå behövs det vattnas igen. Vi hade kring 50 mm i regnmätaren men när jag planterade ut blommor, så var det bara 5-10 cm våt jord och sen kruttorrt.

Köpte några sommarblommor för att få lite färg på gården, eftersom det räcker länge ännu innan mina egna blomplantor börjar blomma.

Nere i grönsaksträdgården börjar allt vara klart. Det växer så det knakar i växthusen, tomat, gurka, chili, paprika, aubergine, melon och vad där nu allt finns.

I odlingslådorna ser det också bra ut nu. Mycket som har grott nu först efter regnet.

Just nu är det rosornas tid här. Alla gamla rosenbuskar blommar. Och pionerna slår ut vilken dag som helst.

Igår hade vi en varm dag här, 23,3 visade termometern, både ute och inne. Men idag har det varit mulet och kall vind på förmiddagen, fast just nu ser det bättre ut och solen tittar fram. Kanske det blir en fin dag i alla fall.


Ha det så bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar