måndag 31 januari 2011

Stickning


Jag har stickat några runda halsdukar, som jag virkade kanter på idag.

Den första är stickad på rundsticka, rätt hela tiden.  Jag lade upp 100 maskor.  Stickade löst cirka 20 cm.


När den var klar tyckte jag den behövde något lite extra, så jag virkade ett varv fastamaskor runt ena kanten med ett eye lash garn.Den andra stickade jag redan för en tid sedan enligt Tovepias beskrivning på Vridde Halser /Twisted Neck, fast mönstret syns inte så bra här på bilderna.  I kväll virkade jag en kant på den också i turkost.Det bruna garnet jag använt är Novita Varpu, som man får köpa i väldiga 200 g nystan.  Det är mycket mjukt och skönt och innehåller akryl, ull, polyester och mohair. Eye lash garnet är Sirdar Foxy.

Trevlig måndagskväll!


4 kommentarer:

 1. Så snygga halsdukar du gjort,hade Novitas representant hos mig idag ,han sade att dom aldrig sålt så mycket garn i bolagets historia som senaste år ,han räknade 2 nystan per finländare,bra att någon kan vara nöjd,kramis Nette

  SvaraRadera
 2. Ihania! Mäkin hain tänään lankaa kauluria varten. Katsotaan, mitä siitä sitten tulee!

  terveisin Hanna

  SvaraRadera
 3. SNYGGT! Jag har sticka två ockå...tror att jag får göra som dig, avsluta med ett vackert garn för att ge det lilla extra :)
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Men....vilka fina halsdukar och den med turkos kant föll mig så i smaken så det liknar ingen sort, så läckert med dom färgerna ihop, känns helt rätt! Synd att jag är alltid är så varm om halsen - annars hade jag nog kopierat rakt av!
  Verkligen fullträff!
  Agneta kram

  SvaraRadera