onsdag 23 februari 2011

Vårtecken


Vårtecken nr 1.
Det är ljust - ljust på morgonen när jag far iväg till jobbet och ljust när jag kommer hem.  Nu kan ficklampan gömmas och glömmas.

Vårtecken nr 2.
Fåglarna sjunger igen!

Vårtecken nr. 3.
Fastän det är mycket kallt på morgonen, kvällen och natten, så är temperaturen på eftermiddagen, när solen lyser, till och med 10 grader högre.


Längre än det här har våren inte kommit här ännu.  Vilket är helt normalt. 
Det är sportlovsvecka i skolorna den här veckan, och då brukar det alltid vara mycket kallt. 
Så helt normalt.
De är bara det, att den här vintern började så tidigt, och det har varit så kallt och kommit så mycket snö, så jag har fått alldeles tillräckligt med vinter nu redan, och längtar efter våren.

Men om det blir lika varmt i sommar som det var förra sommaren, så kan det hända att jag är av helt annan åsikt.  30 graders värme i ett par veckor och jag kanske gärna skulle byta till -25 grader?


Trevlig onsdagskväll till er alla !

4 kommentarer:

 1. Ja, jag håller med dig, nu räcker det med vinter. Och den måste ha varit ovanlit lång. Jag har fått nog fastän vintern är "min" årstid.
  Är det det hem på understa bilden, fantastiskt vacker gård och vita huset är underbart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Ja, vad ska vi i väst säga, lång vinter efter en kall och regning sommar... man vad så, vi är vikingar, eller ? Nu hoppas jag mars går fort för sen vill jag ha lite vår och värme mot solväggen :)

  SvaraRadera
 3. Ja nog har du rätt... + 30 på landbacken är en pina.. Men som tur var vi ju nästan alla heta sommarveckorna ute i skären...
  Vackert foto från ert hus...
  Ha det bra !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 4. Ja låt oss slippa +30 grader på landbacken ,det är nog skönt med ljuset nu både morgon o kväll ,kram Nette

  SvaraRadera