måndag 15 augusti 2011

Söndagen som flög iväg...

Veckoslutet gick igen alldeles för fort. Lördagsförmiddagen tillbringar jag på torget ännu en tid framöver.  Torget är öppet alla lördagar till slutet av september.
Det blev också lite trädgårdsarbete både på lördagen och på söndagen.  Klippte gräs, rensade lite både i blomrabatter och i grönsakslandet och krattade ihop nedfallna äppel.

Blommorna har igen börjat växa och må bra efter att det regnat lite.
Ohyran som funnits på krassen och på rosenskärorna har försvunnit och nu växer de fint igen.
Jag hade också något som åt upp alla bladen på ringeblommorna, men nu har det kommit nya fina blad och endel har börjat blomma.
Nu får vi bara hoppas att det fortsätter vara någorlunda varmt så allt kan fortsätta växa.

Mahonian har massor med vackert blåa bär i år.

Nejlikarosen blommar ännu. En fin färgklick.


Mina ärter är pyttesmå, men istället finns det massor av dem.  Jag sådde liiite för mycket och för tätt...Så de har inte haft utrymme att växa.  Men goda är de.

Squashen växer också bra.  Den gula har jag sått själv, den gröna köpte jag som planta.

Alla mina grönsaker har växt ganska bra i år.  I går frös jag in sju påsar med bönor och lite mangold.  Mangolden som inte växte alls i fjol, ger nu bra med skörd. 
Nu går jag och hoppas att hjortarna inte hittar grönsakslandet riktigt ännu.  De brukar komma och smaska i sig mina grönsaker den här tiden på sommaren...

Ha det så bra!5 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja, tiden går alltför fort och man skall hinna med mycket under vår korta sommar.
  Härligt med egen skörd!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. När man går ut i trädgården för att titta till det så är det alltid en massa att göra. När jag rundan idag fick jag syn på flera sniglar och det gillar jag inte, så jag var tvungen att "ta hand" om dom. Och klippa lite blad på pumporna osv, det är alltid att greja med
  Vilka söta och fina ärter du fått, det gör ju inget om det blir så många, att dom är lite små. Bättre det än inga, som det är för mig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Sommaren lediga dagar borde ha dubbelt så många timmar... Din ärtor är ju jättesöta, jag trodde först du hade en okänd, ny sort :)

  SvaraRadera
 4. ja det är så sant.. tiden bara rusar iväg,, tycker det är bara måndag o fredag.. haha så ha ännu en vecka gått... Vi har bråttom här med tröskningen.. jag gör ju inget åt det., de tröskar ju själva o kör kärrorna.Men det skall va mat o kaffe...o sen skall ju svin o kossor skötas...Vilka fina mahonia bär du hade.. är det samma som aronia?? Jag har en buske av aronia som är 2 år nu..o inte har jag plockat nått ännu av den.samma sak så har jag en körsbärsbuske..o den ha inte ens blommat..så då kommer ju det heller inga bär.Här blåser det idag..o regnet hänger i luften.. men vi vill ha oppehåll.. ha en bra dag. JO,,, du hade jättefina blommor.

  SvaraRadera
 5. Vilken skörd du fick av din små "gulliga" ärter. Har aldrig sått något annat än sockerärtor, får nog ändra på det till nästa år.
  Kram Susanne

  SvaraRadera