måndag 13 oktober 2014

Rosenskäror och spets

 

Här kommer lite bilder från förra veckoslutet, alltså för en vecka sedan.

Rosenskärorna blommar ännu för fullt här hos oss, och har plockat lite av dem och satt i vaser, både inne och ute.


Den här buketten, som jag har ute på terassen är ännu lika fin som när jag plockade den för flere veckor sedan. Skulle städa terassen, och göra den lite höstaktig, men det blidde inte riktigt det.... Istället blev den så här somrig, med fina vaxduken jag fick och sommarblommor.
Satte upp nya gardiner i två av köksfönstren, och den här gången blev det spets. Jag brukar köpa spetsgardiner när jag hittar sådana billigt på loppis, så det var bara att plocka fram dem och se om det fanns något som passade. En tovad ros passade bra här. Den hittade jag också i mina gömmor.
Här är det andra fönstret. De virkade stjärnorna på tunn metalltråd som håller upp gardinen, har jag fått av dottern. De hängde förut i tambursfönstret, men när jag satte upp ny gardin där också, så passade de inte där längre.
I dörröppningen mellan köket och hallen hade jag tidigare en brun gardin, men nu hänger här också spets.
I hallen blev det också lite ändringar. Köpte den här vita hyllan av en granne som håller på att flytta, och den passade bra här.
 
Den här ljuvliga, fina sängen köpte jag också av grannen som håller på att flytta. Nu har vi säng med gavel, och ändå ser man ut genom fönstret.
 
Hur lämpligt är inte det? Att handla hos grannen. Sedan behövs endast sonen och fyrhjulingen och vips har man ny säng.
Ha det så bra!

 

 

3 kommentarer:

 1. Du kan konstan att dra ut på sommaren i det längsta
  . Mina rosenskäror gett upp redan tyvärr :)

  SvaraRadera
 2. Vilken ljuvlig säng du har köpt. Dina spetsgardiner är också fina jag älskar också allt i spets. Hälsningar Ulla.

  SvaraRadera
 3. ÅHHH så himla fin säng.. den skulle man ha haft, där hade du tur!.fina spetsgardiner...ser att du har en turkos kitchen aid...visst är de bra,, jag har en röd. ha en bra dag!

  SvaraRadera