måndag 10 november 2014

Skogsskatter

Min långledighet börjar vara på slutrakan, har nämligen varit ledig sen i torsdags. Men i morgon är det igen tidig väckning. Det har varit fina dagar och jag har hunnit med allt från städning i trädgården och inomhus till bakning och handarbete. Dessutom var båda barnen hemma på veckoslutet när det var farsdag. På lördagen var jag på skogspromenad med dottern och de här skatterna hittade vi i skogen. En hög med små dikesgranar, lärkträdskvistar, alkvistar med kottar, grankottar, en torr gran utan barr, linnearevor och trattisar! Jag hade lovat dottern att inte plocka svamp den här gången, men vad gör man när man nästan springer på dem. Man kan ju bara inte lämna dem kvar i skogen, eller hur?

Lördagen var en lite kallare dag, men annars har det varit ganska varmt, mellan 5 och 7 grader, vilket jag gillar.

Det här råmärket lyste så fint i den annars så intensivt gröna skogen.

Men nu börjar det vara dags att dra sig mot sängen och förbereda sig för fyra arbetsdagar. Nästa vecka blir det bara tre arbetsdagar, eftersom jag sen igen är ledig på torsdag och fredag.

Ha det så bra!

2 kommentarer:

  1. Skall du göra en krans? Du kan ju alltid binda fast trattisarna i kransen, haha,, häftig röd sak med blåbär där fram..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen det var ju en bra ide! Det sku vara lite extra med trattisar i kransen....!

      Radera