söndag 22 februari 2015

Vinterledighet med varierande väder


Vinterledighetsveckan är nästan slut, i morgon är det tidig väckning och jobb igen.
Vädret har varit som i fjol, ytterst varierande: minusgrader, plusgrader, hård vind, isande kall vind, varma vindar, strålande solsken, deprimerande grått och regnigt, blötsnö och för det mesta jättehalt. Det mesta av snön har smält bort. Åtminstone här runt runt oss. Men isen på vägarna är tyvärr ännu kvar.


Så här fin dag var det på måndagen när jag var ut på en promenad. Soligt och fint, fast det blåste kall vind och det var ganska halt.
På tisdagen var vinden ännu kallare och det var halt och isigt på vägarna, så då höll jag mig inomhus. Har städat lite skåp och lådor och stickat en hel del.


 På onsdagen var det perfekt uteväder. Det hade kommit lite snö under natten, som tagit fast i isen, så det var inte alls halt och det var strålande solsken. Gick en kort promenad på morgonen för att möta gusonen, som skulle tillbringa dagen hos oss.


Vi bakade semlor och kanelbullar tillsammans, och på eftermiddagen var vi ut och promenerade.


Men följande natt regnade det och på torsdagen var det igen glashalt. Så det blev en innepysseldag.

Fredagen var en härlig dag, med  babymys.  Fick träffa mitt syskonbarnbarn, två månader.


Vår gamla dopklänning kom till användning igen, när tösen döptes för någon vecka sedan. Jag var den första som döptes i den här klänningen och efter det har mina fyra syskon burit den på sina dop och också alla kusinerna, våra tio barn. Den här lilla tösen var nu alltså den 16 babyn som döptes i den här klänningen.Alla våra namn är broderade i fållen, med födelseårtal. Lite svårt att få en bra bild, eftersom namnen är broderade med vit tråd.

Igår regnade det igen hela dagen, så det blev städande och virkande igen. Men idag ser det lite bättre ut, solen tycks titta fram!

Önskar er alla en fin söndag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar