söndag 19 september 2010

Rundtur i trädgården


Gick en tur i trädgården med kameran idag mellan skurarna.  Eller egentligen under en skur, för när jag kom ut började de regna igen.  Det har idag igen varit ytterst omväxlande väder.  Härligt solsken, och nästa sekund regn.

Här är lite bilder av det jag hittade.  Det finns ännu ganska mycket som blommar.
Vallmon blommar ännu för fullt.  Antagligen för att den fick lite sen start när det var så torrt under hela juli månad och början av augusti.


Luktärterna har ännu blommor, fastän bladverket börjar se ganska fasligt ut.


De små petuniorna (surfina - är det så den heter?)  blommar ännu fint.

Krassen hänger också med ännu.


Min uppstammade malva har börjat blomma på nytt.  Den var ett lyckat köp.

I år var första året jag hade rosenskäror. De har varit min räddning den här sommaren.  De har blommat och blommat och blommat, oberoende av torka och småkryp.  Dem kommer jag definitivt att satsa på i nästa sommar också. Jag köpte endel av dem men jag hade också sått egna.  Det tog ganska lång innan de jag sått tog sig, men nu börjar de vara lika stora som de jag köpt.

 Snöflingorna har varit ett annat säkert kort.  De är helt utan blommor emellanåt, men sedan hux flux så är de fulla med blommor igen.Så här fina är de just nu.

En rosenskära igen. Fast en dubbel variant!  Måste vara en av dem som jag sådde, för alla de jag köpte var enkla.Mera rosenskäror.Till sist en bild på min magnolia.  Jag har haft den i fyra år nu och den är inte högre en en halv meter.  Men den är ännu vid liv och har fått en massa blad.  Så jag lever ännu i hoppet om att den en vår slår ut i blom....  (Är jag för optimistisk?).

En riktigt trevlig söndagskväll till er alla!
3 kommentarer:

 1. Oj så mycket vackert som ännu blommar hos dej :O)

  SvaraRadera
 2. Rosenskäror är så fina och dina är absolut underbara, och den dubbla magnifik! Jag har ju lite rosenskäror också men inte så blommande som dina och ingen som är dubbel.
  Magnolian ser ju jättefin ut men tror du att jorden kan vara för kompakt, mylla ner lite torv till våren kanske...? Jag vet inte, men vi hade på samma sätt här och det hjälpt allt.
  Luktärtor är underbara och du har, jag håller på att få, så lite mer värme och sol så kanske, kanske...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men hur snygg var inte den dubbla rosenskäran........ DEN måste jag så nästa år...... Får hålla utkik efter dubbla varianter...... Håller med om att det är en tacksam växt..... Men mina sjunger på sista versen nu och är inte alls lika fina som dina...... Det är härligt med allt som fortfarande blommar nu... även om de kanske hänger och slänger... hos mig i alla fall :-) Luktärtorna ser lite tofsiga ut... men blommar på som aldrig förr.... Vi trädgårdsmänniskor är obotliga optimister.... Klart att din magnolia kommer blomma...... Tålamod är vi också utrustade med..... eller hur!!!

  Tack snälla för besöket hos mig.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera