lördag 11 september 2010

Torgsäsongen närmar sig sitt slut


Nu börjar torgsäsongen snart ta slut.  Det är endast en lördag vanligt torg kvar och sedan avslutas torgsäsongen med en höstmarknad.
  Roligt har det varit, men visst skall det bli skönt med "lediga lördagar" också.

Det var lugnt och lite folk idag.  Efter en solig och varm vecka blev det veckoslutsregn.  Medan vi plockade fram våra saker regnade det, sedan var det uppehåll i ett par tre timmar innan det började regna på nytt.Flere av torgförsäljarna hade också valt att inte vara på plats idag, så det var flere stugor som var stängda.


Efter att vi plockat fram alla våra saker,  brukar vi börja torgdagen med kaffe och berlinermunkar från Benitas Café.

Jättegoda, med mycket hallonsylt.

Vi har alltid en hel massa kassar när vi skall hem tillbaka från torget.  Man måste ju passa på att handla - potatis för hela veckan, grönsaker, inlagda gurkor, fiskbiffar, lax, bröd.  Det är en lyx att kunna handla närproducerat.


Nu skull det gälla att få gjort så mycket som möjligt till höstmarknaden.  De senaste veckorna har jag stickat och virkat sjalar all ledig tid.  Jag borde också ut i skogen för att söka mera material till kransar, men känner mig inte riktigt inspirerad just nu.
Förresten börjar det bli mörkt nu, så det får bli till en annan dag.Nu skall jag dricka en kopp kaffe och bara njuta av att det är lördag kväll och jag får vara inne i värmen.
Önskar er alla som tittar in en riktigt trevlig lördagskväll!!


1 kommentar:

  1. Det låter så mysigt med marknaden! Blir det julmarknad senare också?
    Ja, visst är närproducerat värsta lyxen, det tycker jag också, det måste man unna sig!
    Agneta kram

    SvaraRadera