torsdag 18 november 2010

Julmüsli



I går lagade jag julmüsli enligt recept i Lantlivs Mat och Vin -tidning. 

Riktigt lika blev den inte, för jag hade inte fikon hemma utan tänkte ta dadlar istället.  Men - bäst före datumet på alla tre påsarna dadlar jag hade i lådan hade gått ut för länge sedan... Så det fick bli torkade plommon istället.

Jag satte till gojibär och sesamfrön också, som jag råkade hitta.
Och eftersom honungsburken var nästan tom, så strödde jag över lite farinsocker...
Allt skall blandas om och rostas i 200 grader cirka 30 minuter, och röras om emellanåt.

Den blev ganska bra. Fast lite sötare skulle jag nog velat ha den. 
Men jag kommer definitivt att göra müsli på nytt, också med andra kombinationer av ingredienser.

Idag har jag varit på en kvällskurs och har just kommit hem.  Nu är jag så trött att jag inte orkar göra något alls mer.
God natt!


1 kommentar: