lördag 30 juni 2012

Ny gammal rosenbuske

Min granne har en fin gammal rosenbuske, som hon visade mig i höstas när jag var där för att titta på alla hennes rosor.
Jag sa då att jag gärna skulle ta ett skott av den och försöka rota det.
I går när jag grävde upp endel mahoniabuskar fick hon några rötter av dem, och efter en stund kom hon nergående med skottkärran och i den hade hon en stor buskrot  av rosen,  som hon grävt upp åt mig!
Vilket jobb hon gjort! Det var en väldig jordklump och busken var kring 1,5 meter hög.  Jag som bara tänkt mig ett skott...
Fina grannar vi har!

Busken blommar just nu, så den var full i helt fantastiska, dubbla, ljus, ljus rosa blommor med en fantastisk doft.
Jag grävde ner den genast, men innan jag kom på att jag skulle fotografera den, så hade blommorna redan vissnat i solljuset.
Jag borde väl ha klippt ner den, för att den skulle rota sig bättre, men ser ni, det nämns jag inte göra.  Den har en massa knoppar ännu och nu hoppas jag att de ändå, trots flytten, skulle slå ut.
Där var också några lösa rötter, så jag planterade en till på ett annat ställe, och några små planterade jag i ett ämbar.
Hoppas de tar sig!

Önskar er alla en fin lördagskväll!

2 kommentarer:

 1. Sådana grannar är bra att ha och hon har ju dig, så det är lika fint åt båda hållen. Tänk, det är kanske en sån där riktigt gammaldags fin ros som är vackrare än alla andra!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar granne du har :)

  Inte skulle man tacka nej till en sådan buske. Ljuvlig färg.

  Ha en fin söndag
  Monica

  SvaraRadera