söndag 18 augusti 2013

Ett långt veckoslut

Det har varit ett långt och fint veckoslut. Tycker jag har hunnit med en hel massa saker, manglat, strykit, städat, flyttat en stor kista från syrummet till sovrummet, och ett skåp från övre våningen till syrummet, tvättat kläder, varit ut och gå, städat terassen, planterat blommor och naturligtvis varit på torget på lördagen.
 

Vädret har varit ganska bra. Det regnade inte på lördagsförmiddagen som tur var, men ganska snart efter att vi kom hem från torget så började det. Sen regnade det hela eftermiddagen. Och ganska kallt var det också. Men idag har det varit en fin sommardag, varmt och soligt.
Var för en stund sedan och ta de sista bilderna från trädgården. Nu är det redan nästan mörkt, och klockan är endast halv tio.

 

Mina bönor blev uppätna av någon redan i början på sommaren, när de just hade börjat blomma. Jag täckte då in dem med en fiberduk och hoppades att de skulle ta sig. Det gorde de, och förra veckoslutet kunde jag plocka de första bönorna. Men igår när jag var ner till landet så hade någon (jag misstänker hjortarna) varit framme igen. Men som tur var hade denna någon endast ätit topparna och lämnat själva bönorna kvar. Tack för det!

I den här lådan finns så mycket käppar och grejs, så här hade denna någon endast smaskat på några plantor i kanten.

I trädgården börjar allt nu frodas och blomma. Vattnet vi fick förra veckan har gjort susen. Till och med gräsmattan som var helt brun, har börjat skifta i grönt igen.

Penseerna blommar fint ännu.

Nu börjar alla rosenskäror blomma. Annat som blommar nu är krassen, luktärterna och klematisarna.


 

 
Nu börjar äpplen också mogna. Ser ut att bli ganska mycket av dem.
 

Dottern plockade bort alla nerfallna äppel förra veckoslutet, men redan på måndagskvällen låg där nästan lika mycket äppel igen

 

Röda pelargoner och gamla tegel passar bra ihop.

 

Gjorde ett fynd idag när vi var ut och promenera. Någon hade sågat ner ett lärkträd, och burit ner kvistarna till stranden på andra sidan vägen för att sedan bränna upp dem i något skede. Jag passade på att plocka med mig hem lite kvistar från högen. De är bara så vackra. Måste passa på att söka lite mera någon kväll, för de blir bra till alla möjliga pyssel under hösten och till julen.

Och vet ni, nu borde man sitta ute och njuta. Klockan är nu tjugo före elva på kvällen och termometern visar ännu 19 grader! Vi har en varm, sammetslen augustinatt! Men tyvärr är det väckning 5.30 imorgon, så det är nog bara att söka sig mot sängen...

Ha det så bra!

 

2 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att sommaren hänger sig kvar ett tag till. Här hos oss har vi just nu fått några härliga sensommar-dagar..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  2. Visst är det skönt att sommaren hänger sig kvar ett tag till. Här hos oss har vi just nu fått några härliga sensommar-dagar..

    Kram Maidi

    SvaraRadera