söndag 6 mars 2011

Vårens framsteg

Så här vacker var himlen på fredagsmorgonen.  Det var en vecka med många fina soldagar och varma eftermiddagar, men också dagar med storm och till och med snö.


Annars gick veckan utan att jag fick något vettigt gjort.  Jobb, hem, matlagning, tv-tittande...   När sedan veckoslutet kommer, så inbillar man sig att man skall hinna med allt som  blivit ogjort under veckan + allt roligt man också skulle vilja göra.

Sedan sitter jag här på söndagskvällen och märker att tiden igen tar slut på hälft.  Tvättandet och städandet har jag nästan hunnit med, men nästan allt det roliga blev ogjort...Jag har inte sytt alls, fröna är ännu osådda...

Men en kort söndagspromenad blev det idag.
Det finns en massa björkkvistar och annat  på vägen efter den hårda vinden förra veckan.
Där i skogsdungen ligger finaste liljekonvaljstället.  Men dit är det långt ännu.
Före det är vitsipporna i tur.
Och där rakt fram till höger brukar jag plocka mina vitsippor.

Då ser där ut så här.

Men visst händer här saker nu redan, fastän man inte märker det. Våren är på god väg.  Så här såg min blombänk ut idag.

Och här är en bild från förra veckoslutet.  Visst är det stor skillnad!


Och armstödet på stolen har redan kommit fram lite.


Så här såg det ut förra veckan.  Så på något sätt minskar snön ganska mycket på en vecka, fast man först tycker att det inte hänt något alls.

Spännande att se hur det ser ut nästa veckoslut.  Eller kanske det kommer mera snö i veckan?  Man vet aldrig.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig söndagskväll!

4 kommentarer:

 1. Det är nog tur man fotar lite varje vecka så känns det inte lika tröstlös. Ser ju på dina bilder att det har sjunkit samman. Snart ser man sitsen på stolen också. Det är inte alltid (fakiskt som oftast tycker jag) som man får gjort det man har lust till. Tiden går åt till alla måsten. Men sån är livet ibland. Våren ger kraft men man känner sig samtidigt trött om kvällen, konstigt det där..
  Ha en fin vecka :)

  SvaraRadera
 2. Nu hoppas vi på en tidig vår, men sällan brukar vi få barmark förrän i april, men det går åt rätt håll i alla fall :)
  Hoppas du får en fin dag! / bea

  SvaraRadera
 3. Mona, ihana lukea sun mietelmiäsi. Muistin viime viikolla tämän sinun blogisi ja nyt olen pari kertaa katsonut kuviasi ja lukenut mietteitäsi. Odotan kunhan pääset kylvämään ja istuttamaan. Kaipaan kuvia myös niistä sinun käsitöistästi. Soitellaan. Leena

  SvaraRadera
 4. Ja än är det långt till vår .Fick du mitt mejl? kramis Nette

  SvaraRadera