tisdag 3 augusti 2010

Blommor och basturenovering


Den här orkidéen slog ut nu i veckan.  Den har stått här i hettan och gassande solsken hela sommaren, och nu började den blomma.  Den föregående, som slog ut på våren, blommar också ännu.


Fantastiska blommor.  De fordrar just ingen skötsel alls och när blommorna slagit ut är de fina i flere månader.  En blomma som passar mig.I början av sommaren köpte jag en kasse med tre pelargoner från matbutiken för bara några euro.  De var ganska medtagna och utan blommor, men nu har de vuxit fint och blommar för fullt.
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg, har vi börjat renovera bastun som finns i en skild byggnad på gårdsplanen.  Det är en gammal bastu, som inte har varit använd på många, många år.
Den består av en stor bastu, ett smalt, litet omklädningsrum och sedan det här rummet som syns på bilden nedan.  Härifrån går man in till både bastu och omklädningsrum.  Det här rummet har förr använts när man slaktade grisar.  Det har också använts som traktorgarage.  Betonggolvet är gjutet ovanpå stora stenar, så det är helt ojämnt. Nu har vi tänkt göra om det här till ett rum där man kan sitta och njuta efter bastun. 

Så här såg det ut innan vi började. Så här ser det ut nu med nytt golv. Väggarna och taket tänker vi inte göra något annat åt än måla dem.
Här syns ingången till bastun.

Här hängde grisarna...

Mera bilder skall ni få se efterhand som arbetet framskrider.

Ha det så bra! 
Här väntar vi regn till natten...4 kommentarer:

 1. Jösses vilken fart ni har! :-) Köpte du Pirkka Pelargoner? Jag köpte en kasse med 3 utblommade för 5 €, visade bild förra tisdagen, HELT OTROLIGA! NU har regnet vräkt ner hela natten!

  SvaraRadera
 2. Dom är lustiga orkidéerna, man tror kanske inte dom ska blomma när det är full sommare ute. Magnifika.
  Så torrt ni har det, det har inte vi, vi har det ganska blött, lite för blött.....konstiga väder nu för tiden!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 3. Jag bara älskar orkidéer, har också två som blommar just nu, konstigt att rätt vad det är, så kommer det en blomstängel och vupti har du nästan tio blommor.
  Älskar att bada bastu fast vi inte har någon, men kanske en dag....

  SvaraRadera
 4. Hei Mona!

  Så fint det blir med nyoppusset badstu:))
  Herlig med blomstrende orkidee også..
  Håper du koser deg på lørdagskvelden, stor klem fra meg

  SvaraRadera