fredag 13 augusti 2010

Glimtar från vår trädgård.Vi har ett äppelträd i trädgården som föll ner i en storm en sommar för några år sedan.  Det var mitt på sommaren och trädet var fullt med äppelkarter, så vi lät det ligga kvar.  Och äpplena mognade fint, så trädet blev där liggande hela vintern och följande vår fick det löv igen och blommade för fullt.  Så trädet blev kvar i vår trädgård, liggande.  Och det är äppel på det i år igen.

Det är egentligen helt otroligt att det kan växa, för det är ytterst lite av trädet som sitter fast i stubben.


 
Mitt förkläde med klädnypor hänger i ett äppelträd.  Tyget har bleknat lite i solen, men fyller sin funktion.Den här duken med handtryckta rosor gillar jag.   Hittade den på loppis för några euro för något år sedan.  Jag har den på vårt torgbord och det är många som velat köpa den. Men den är inte till salu.
En dag på semestern var vi till Clas Olsson, där jag köpte två  metall"strutar" att ha blommor i.  De sitter nu på grindstolparna.  Köpte  några fina gräs för 2.50 styck och satte i dem. 

I vår trädgård finns ibland också en sådan här trollkarl, som älskar att klättra i vårt gamla äppelträd (i det här äppelträdet klättrade våra barn också när de var små och var hos famo och fafa). 
Den här trollkarlen är också mycket förtjust i vår källare som finns under bastubyggnaden.  Där kokar han sina magiska drycker.

Idag har vi haft kring 27 grader och sol.  Värmen bara fortsätter och fortsätter.  Vilken otrolig sommar vi haft. Förutom två tre dagar som det varit lite svalare, så har vi haft sol och mycket varmt sedan  näst sista veckan i juni!

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!2 kommentarer:

 1. Så utrolig at det epletreet ennå gir frukter, og det er jo en kuriostet i hagen;)
  Ser du har små menn med magiske krefter hos deg, det er bra:D
  Ha ei riktig god helg go klem fra meg;)

  SvaraRadera
 2. Heisan..

  Høres ut som dere har deilig sommervær...så bra!
  veldig koselige bilder her hos deg. Tenk at treet lever enda og at det bærer frukt, helt utrolig:) Ønsker deg en fin lørdagskveld, klem

  SvaraRadera