måndag 2 augusti 2010

I väntan på regn...

Så har då en ny arbetsvecka igen börjat.   Lördagsförmiddagen gick på torget och efter det var det städning som gällde. 
Igår plockade vi vinbär, röda och vita.  De svarta är ännu inte
riktigt mogna. 

Saftmajan var i gång hela eftermiddagen och det blev cirka 13 liter saft, som nu är i frysen.  Förutom de svarta bären, finns det ännu två buskar med röda vinbär kvar att plocka. Och krusbären börjar också se mogna ut. 

Jag lagade också lite rabarbermarmelad (hittade ännu lite rabarber som gick att använda), som jag längtat efter redan länge, men först nu fick jag inspiration att göra den. 

Det är skönt att det blivit svalare, så man orkar göra någonting.  Vi har haft flere dagar nu med normal sommarvärme, ca 23-24 grader i skuggan och sol.  Regn har vi inte sett av ännu, men man får inte fordra för mycket...

Det enda som blomstrar nu är sommarblommorna i krukor, som jag vattnar regelbundet. Eller inte kan man säga att de blomstrar, men de är vid liv ännu...Dorotheablommorna är så här fint utslagna när solen lyser.  Men så fort det blir skugga, drar de ihop sig igen.


Jasmin/schersmin busken? (med små enkla blommor) började blomma, men nu har alla blommorna redan torkat bort och bladen ser inte så värst välmående ut.
Syrenbuskarna ser ut så här.


Forsythian håller helt på att torka bort.


 

Och gräsmattan, den har inte blivit grönare sen senast heller.

Såå, vi skulle tacksamt ta emot en liten regnskur här....

Ha det så bra!

2 kommentarer:

  1. Her er det sååå grønt, men så regner det jevnt og trutt og vi har 13 grader:D...må si jeg misunner deg en liten brunflekkede plen/grasmatte og noen av varmegradene;)

    Ha ei fortsatt fin uke og klem fra meg;)

    SvaraRadera
  2. Visst är det tråkigt när allt blir torrt och gulbrunt :-/ Idag har det regnat här, riktigt ordentligt här i stan :-) Nu väntar jag bara på att havet ska bli lite varmare igen så att man kan ta varma nattliga bad i månskenet :-) Ha det bra!

    SvaraRadera