måndag 9 augusti 2010

Oväder

Hujedamej vilket oväder vi hade igår kväll!  På bara några sekunder blev det beckmörkt och från att ha varit helt lugnt blev det full storm.  Det började vid 9-tiden och var slut 11-tiden.  Vi blev utan el genast och den kom tillbaka först någongång under natten.
Temperaturen gick ner från 28 grader till 19 grader.
Den här bilden är tagen någon minut innan stormen och åskan var över oss.


Nu fick vi då äntligen lite vatten, fastän det inte var mer än
8 mm.  Totalt har vi nu fått 30 mm sedan den 21.6.

Veckoslutet var annars mycket varmt.  Lördagen 28 grader och söndagen 30 grader.
Fastän jag trodde att jag aldrig skulle vänja mig vid sådan värme, så märker jag nu att det går ganska bra. 
På lördagen städade jag hela eftermiddagen och på söndagen rensade jag hela grönsakslandet, som var ganska igenvuxet. Dessutom plockade jag och dottern resten av de röda vinbären.  Det blev 10 liter saft till, som nu är nerfryst.
Både lördagen och söndagen var disiga.  Fastän det inte kändes någon röklukt, så var det mycket rök i luften från bränderna i Ryssland.  Men nu har vinden svängt, så idag har det varit klart i luften och mycket svalare, kring 24 grader.

Ha det så bra!2 kommentarer:

  1. Känner ni av röken från Ryssland....hoohoo...Och inte mer vatten än så har ni fått på så länge....här regnar det stup i kvarten och dessemellan är det kokhett och kvavt. Det ÄR en konstig sommar, det är det!
    Agneta kramar

    SvaraRadera
  2. Vårt oväder kom natten mellan lörd - sönd. 2000 blixtar uppmättes och 45 mm vatten, det var ett jäkla spektakel! Måste vara jobbigt med röklukten, det ger en osäkerhets känsla tycker jag :-/ Ha det gott!

    SvaraRadera