torsdag 16 juni 2011

Blommor igen...

Den här vallmon började blomma för några dagar sedan. 
Jag sådde den för 3-4 år sedan och den blommar fint varje år.
Jag trodde det var en Sibirisk vallmo, men efter att jag kollat på nätet, så tror jag inte det är det (den här är dubbel, den har förutom en bladrosett längst ner också ett bladpar lite högre upp på stjälken och pistillen är högre än ståndarna). Nån som vet namnet på den?
Den har spridit sig bra, och där finns nu igen fullt, fullt med de fint böjda stjälkarna med knoppar som slår ut efterhand.  När en har blommat färdigt slår följande ut.

Igen ett undantag som bekräftar regeln att jag inte tycker om gula och orange färgade blommor...Den här vinrankan fick jag för fyra år sedan på min födelsedag av min dotters väninna (tack I.!)
Den har vuxit bra och blivit större för varje sommar, men har inte blommat.

Gissa om jag blev glad när jag i år märkte att där finns massor av blomklasar! Idag har jag plockat bort lite blad, så alla klasarna får tillräckligt med sol.

Det är prästkragetid i trädgården just nu.  Om vi inte skull klippa gräset så skulle hela trädgården vara full med prästkragar.
De finns överallt, runt vinbärsbuskar och äppelträd, i rabatter
och överallt där jag lämnat oklippt.
Det blir fina buketter till midsommar.

Önskar er alla en trevlig kväll! 

1 kommentar:

  1. Vallmon är jättefin fastän den är rödorange, jag håller helt med dig, det finns undantag. Jag vet tyvärr inte vad den kan heta, men har du googlat på Papaver orientale...? Skulle kunna vara någon sådan.
    Prästkragar är fint, dom skulle passa bra till Midsommar om dom fortfarande blommar då!
    Agneta kram

    SvaraRadera