lördag 18 juni 2011

Strandjobb

Den här fina irisen växer nere i vår strand.  Jag har alltid inbillat mig att det är det här som är strandiris, eftersom den växer nere vid stranden, men det var det nu inte, eftersom strandirisen tydligen är blå.  Den här heter Svärdslilja, om jag förstått rätt.
Vår strand har varit som en djungel under de fem år vi bott här, med massor av högt gräs.
De senaste åren har vi varje år bestämt, att i år skall vi börja klippa gräset innan det växer så högt att det inte mera lyckas.  Men allt växer ju så snabbt på våren, och man hinner inte alltid med allt som man tänkt sig...

Lite sent blev det i år också, men för en par veckor sedan gick jag ändå ner med gräsklipparen och kämpade en stund och var sedan riktigt nöjd med mig själv.
Ni ser vårt hus  där borta i bakgrunden.

Igår kväll och idag på kvällen fortsatte dottern och jag att dra upp gräs förhand.   Det är mest högt älggräs och ett helt hav av nässlor.

Här ser ni hur det ser ut där det inte är rensat.

Nu kommer svärdsliljorna också till sin rätt, när allt ogräs är borta runtomkring dem.


Det är ett roligt jobb, för ogräset sitter ganska löst och lossar bra.
Och så ser man ju åtminstone att man gjort något!

Vädret har varit utmärkt för sådant här jobb.  Mulet, omkring 15-17 grader, lite regnskurar emellanåt.  Det är perfekt sommarväder för mig!

Nu hoppas jag att ni alla har haft en fin lördag och önskar er en trevlig fortsättning på veckoslutet!
5 kommentarer:

 1. Dere har virkelig gjort en kjempejobb, og det er jo så roligt når man ser så tydelig at det blir fint.
  Ha en fin søndag, klem fra meg;)

  SvaraRadera
 2. Det är ju så himmla snyggt med svärdsliljor Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Svärdsliljor har jag i dammen, men oj att rensa ogräs... det gillar inte jag. Vilket jobb! Nu blev jag följare till din blogg och tackar för att du är med i min utlottning! ♥

  SvaraRadera
 4. Rensa ogräs kan vara riktigt kul, ivarje fall när man ser så stor skillnad. Den Irisen är vacker. Men vädret, ja, vad kan man göra. Det är väl egentligen typisk sommar.
  Ha det fint :)

  SvaraRadera
 5. Tänk vad allting växer fort ,har nog ogräs att rensa jag också men det är så mycket mygg i år så det får växa ,kramis Nette

  SvaraRadera