lördag 20 mars 2010

Fredagsfynd


I går efter jobbet var jag in till Mikrokulma för att köpa lite delar åt Mattasmannen.  Då fick jag syn på dessa "plasttofflor" som jag tyckte var helt underbara. Annars är jag inte så förtjust i plasttofflor, men den här bling-bling varianten tycker jag är fin.  Och priset var inte heller oöverkomligt:  5,95 paret. 
Tuppen jag hittade i samma butik är också ett fynd.  Det är sällan man hittar riktig fina påskprydnader nuförtiden (som inte är jättedyra) , men den här är helt i min smak.  Han kostade 4.95, så det var inte en så stor investering.  Kammen var lite dåligt fastsatt. Den lossnade på vägen hem, men med lite lim var det fixat.


Fick också med mej hem dessa fjädrar.  Här i en glasburk, som jag fixat till litet med en kopia av ett gammalt dokument som jag limmade på burken med decoupage-lack. 


Jag har tänkt göra lite påskris och behöver då små, små tovade bollar.  Man kan naturligtvis köpa/beställa sådana men det tar lite tid innan man får dem.  Just nu har jag har inte tålamod att vänta - jag vill prova genast! Så jag tovade själv.  Den här  högen fick jag till stånd i dag.  Nu får de torka tills i morgon.  Då skall jag gå ut och plocka lite kvistar och så får vi se vad det blir....Turid visade på sin blogg HÄR bilder av en scarf hon stickade i bomullsgarn.  Jag har tidigare själv stickat sjalar på samma sätt men med flerdubbelt mohairgarn. Eftersom jag har en massa bomullsgarn, som jag inte har haft någon vettig användning för, var det här en fin ide.  Här är nu bild av den första scarfen som är klar. Den blev annars bra, men kunde ha varit lite längre.  På den högra bilden är redan följande på gång och den blir lite längre.

Jag har idag också börjat med kuddfodralen som jag skall sy av herrskjortorna jag köpte på loppis.  Det är nu färdigklippta och (om jag har inspiration)  skall jag börja sy dem i morgon.

Ha det så bra!
1 kommentar:

  1. Tofflorna säger jag inte nej till! Älskar också bling-bling som förgyllar livet! Har precis hittat några gardinstångsknoppar i "guld", som jag ska försöka göra en spalje av ute i trådgården till sommaren. Tänk så mycket man inte visste att man hade.

    SvaraRadera