måndag 22 mars 2010

Påskgräs och påskgodis.

Vilken fantastiskt vacker dag idag!  Efter snön som kom igår kväll var morgonen otroligt vacker när allt var täckt med ren vit snö. Mattasmannen körde mig till jobbet och jag njöt av soluppgången och  den vackra naturen.

Var ute en stund på kvällen och skottade lite snö. Försökte också hacka bort lite is framför garagedörren, men det är en ganska omöjlig uppgift.  Där finns nu ca 15 cm hård is så det är omöjligt att få upp dörrarna.  Bilen får nog fortsättningsvis stå ute, tills isen har smält. Det här problemet har vi varje vår när snön kommer ner från taket och packar sig framför dörren.  Men problemet försvinner ju av sig själv i sinom tid...

Jag sådde också mitt påskgräs (korn) idag.  Förra gången jag var på loppis hittade jag en fin vit ugnsform som kostade endast 1 euro.  Den var så vacker så jag bara måste köpa den fast jag inte visste vad jag skulle använda den till (den har en liten spricka på insidan).  Men när jag skulle så påskgräset kom jag på att den blir perfekt till det.  Jag sådde också ärter som jag hade satt i blöt på veckoslutet.När jag var in och handlade mat efter jobbet kollade jag påskgodishyllan, för att se om där skulle finnas något vackert att ha som prydnad, och hittade då de här små påskäggen i väldigt vackra färger.  Nu finns bara den risken att Mattasmannen får syn på dem och då försvinner de nog ganska fort...Så det kan hända jag får köpa många påsar ännu före påsk!


Önskar er alla en trevlig vecka!

3 kommentarer:

 1. Tack för hälsningen inne hos mig! Så roligt att hitta hit till dig.Vilken vacker ugnsform du hittade.Den passar riktigt bra att så påskgräs i.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittade till min blogg. Oj så mycket du hinner med. Den formen var bara så fin...vilken tur du hade. Jag hade nog inte tänkt på att köpa den om det var en spricka men det var ju fiffigt att så i den. Spännande att se allt som kommer upp. Jag återkommer för att se hur det går.
  /annika

  SvaraRadera
 3. tack för besöket och hälsningen inne hos mig. kul att hitta en ny finlandssvensk bloggare :)
  det är trösterikt att se att ni där nere i södern har lika mycket snö kvar som vi här i mitten av landet ;)

  SvaraRadera