tisdag 6 april 2010

Födelsedag

Idag fyller sonen 22 år, så vi har firat med kaka och kaffe. Grattis!  Dottern lagade kakan, en fylld kaka med hallon, vispgrädde och vaniljsås.  Bottnet är rulltårtsbotten.  Den kakan är barnens favorit. Jag försöker alltid erbjuda andra varianter, men nej.  Om de får välja,  skall det alltid vara samma kaka.  Den har vi alltid haft och den skall vi alltid ha. Så de' så.  Här är receptet:

4 ägg och 2 dl socker vispas.  Blanda 1 dl vetemjöl, 3/4 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver.  Blanda ner mjölblandningen i smeten.  Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda i 275 grader.  Det går snabbt, så vakta hela tiden.  Lyft bottnet med bakplåtspappret från plåten och sväng det på ett annat sockrat bakplåtspapper.  Ta bort det övre bakplåtspappret. Skär i två bitar eller sådana bitar som passar ditt kakfat.  Täck bottnet med hallon (obs inget socker) och vaniljsås.  Sätt andra bottnet utanpå och täck med vispad grädde.  Dekorera med hallon, kiwi eller vad du vill.  Njut! 


Sonen hämtade mig från jobbet i stan idag och när vi kom ner till färjan var här verkligt tjock dimma.  Man såg inte alls färjfästet på andra sidan.


Ha en fin kväll!

5 kommentarer:

 1. Oj for en tåke, håper den lettet!
  Og grattis med overstått til sønnen!

  Klem

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jo, rosenskärm är nog inte så vanlig, men ibland kan man springa på en och det var precis vad vi gjorde i höstas, tror jag det var. Men aldrig att jag trodde den skulle trivas så länge och dessutom göra en ny blomma. Nu såg jag att det kommer blad också!
  På latin heter den Medinilla.
  Vilken dimma ni hade ig¨år. Vi har dimma här på västkusten idag, men inte alls så mycket!
  ha det bra
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Tak for hyggelig hilsen og tillykke med din søn!

  Helle

  SvaraRadera
 4. Det var rackarns vilken dimma ni hade. Visst är det otäckt då man inget ser framför sig. I dag har det varit skönt. Ingen sol men ganska varmt...ca 10 +.
  Du den tårtan verkar lättuggad!
  Kram annika

  SvaraRadera
 5. Hej du . Jättekul att titta in på din blogg.Din beskrivning av dig , skulle nästan jag ha kunnat skrivit om mig men mina barn är några år äldre :-)) Agneta

  SvaraRadera