torsdag 22 april 2010

Torsdagskväll och regnIdag regnar det.  Sakta faller det ner.  Det är grått och lite ruskigt. Men, ack vad gott det gör!  Under veckoslutet gick isarna och nu kan vi se ut över det blänkande vattnet i viken.  Igår körde den första båten förbi.  Nu är här endast några små snöhögar kvar och det växer och spirar i blombänkarna.  Det kliar i fingrarna att få börja rota i rabatterna, men försöker låta bli.  Det kan ännu bli kalla nätter och då är det bra att nervissnade perenner och löv skyddar plantorna.


Jag skall istället börja mitt trädgårdsarbete med att kratta framför huset.  Skulle göra det redan förra veckoslutet men det blåste så mycket, så det var ingen idé att göra det.  Jag krattar nämligen inte  på hösten.  Det som finns kvar på våren krattar jag bort då.  Och då endast på framsidan av huset.  Resten försvinner sen när gräset börjar växa och man kör över dem med gräsklipparen.  Onödigt att sätta så mycket energi på krattandet när det finns så mycket annat intressant att göra...  Dessutom är det bra gödning. (Märker ni, jag har en massa goda förklaringar till att jag är lat!)  Fast ibland när det blåser mycket på hösten är man ju lite rädd för att alla löv blåser in på grannens välkrattade gård...  Han kanske inte skulle bli så glad då...


Bilderna är från gårdagens kvällspromenad, då de inte regnade men blåste en kall vind.
Jag tycker om prickigt och hittade lite prickiga stenar.
En riktigt trevlig torsdagskväll till er alla!

1 kommentar:

  1. Hej Mona!

    Tack för ditt besök hos mig igår. Det blev en fin dag, och framåt eftermiddagen ca 10 grader varmt. Då var det riktigt trevligt att fixa i trädgården.

    Det är fina bilder från skogen du visar på din blogg. Känns lite som hemma.

    God fortsättning på helgen, önskar Outi

    SvaraRadera