onsdag 28 april 2010

Kassar och virkningar


Här kommer nu bilder på kassarna som jag gjorde på veckoslutet.De här är gjorda av gamla ylletröjor, som jag köpt på loppis och sen tvättat i tvättmaskinen så att de tovat sig.  Efter den behandlingen går det att klippa dem hur som helst.  De är gjorda av övre delen av ärmarna på tröjorna.  Resten har jag ännu kvar att göra något annat av. Muddarna kommer att bli pulsvärmare och fram- och bakstyckena har jag inte ännu bestämt mig för vad det skall bli av. Kassarna är inte ännu riktigt färdiga, för jag har inte sytt fast axelremmarna ännu.  Jag måste ännu lite fundera på hur jag skall göra det.Kassarna är fordrade och axelremmarna virkade.  Jag virkade dubbel bredd och vek dem sedan dubbla och virkade ihop dem.  På det viset blev de ganska stadiga.

Den här har gummiband i övre kanten.  Jag svängde ärmen på andra hållet så den är bredare upptill.
Butikskassarna är en enkel modell och endel av dem gjorda av ganska tunna tyg.  Det är meningen att de skall gå att vika ihop och ha i handväskan utan att ta mer rum än en plastkasse.  Och att de är vackrare än de tygkassar man får köpa istället för en plastkasse i matbutiken.
Jag har också tänkt göra enfärgade kassar (gamla linnehanddukar, jeans) som skulle vara dekorerade med någonting vackert, som spetsar, knappar eller virkade dukar.  Få se vad det blir.

Det här tyget kommer från en gammal gardin.

....och det här tyget är också köpt på loppis, men det var en oanvänd ny tygbit.... en gammal gardin...

...oanvänt tyg, men köpt på loppis.

...en överbliven tygbit som jag fått av min syster.......gammal gardin köpt på loppis...

...också det här är en gammal gardin köpt på loppis.I går kväll provade jag virka Afrikanska blommor, som Turid med bloggen  Sefta Holm Design hade virkat.  Mönstret finns på bloggen Min Inspiration.  Båda bloggarna är helt härliga inspirationskällor. Det är jätteroligt att virka dessa blommor. 


Den här masken har jag virkat idag.  Det skall bli en Potetskrueskjerf!  Det här är också mycket roligt att virka. Jag hittade den på bloggen Månestråle som också är en blogg med mycket fina saker och full av inspiration. Tyvärr hinner jag inte få den färdig idag, eftersom klockan redan börjar vara så mycket att det är sängdags!!


3 kommentarer:

 1. Jag dånar så många underbara kassar du gjort! Helt sanslöst fina och vilken idéspruta du är. Gamla tröjor, tvätta och klippa, helt underbara. Marknadsför du dig någonstans eller säljer eller använder du själv alla kassar?
  Jag är förbluffad så fina saker!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Jag gillar verkligen dina väskor av gamla tröjor. Superhäftiga! Å du tycker att du inte har tålamod!!!!!
  Jag började sy med Lappteknik för att träna mig på noggrannhet )
  ha en bra Valborg
  Kram annika

  SvaraRadera
 3. Å så mye pent du lager. Og så hyggelig at du ble inspirert til å hekle afrikanske blomster. Jeg har jo heklet en del nå, men har ikke fått montert og er ikke helt sikker på hva det skal bli.

  Ønsker deg en riktig god start på mai. Klem fra Turid

  SvaraRadera