onsdag 19 maj 2010

Objudna gäster!


Vi har några stora björkar framför huset och vet ni vad!  De är fulla med bladlöss! Hjälp! Jag vill inte ha dem här! Det är säkert det varma vädret som gjort att de kommit i massor!  Satt efter jobbet ute och drack kaffe tillsammans med dottern. Plötsligt såg hon att det vimlade av bladlöss på bordet.  Några hade fallit ner i kaffemuggen och på benen kröp små gröna löss!  Vågar inte ens tänka på hur många som landade i håret!  Nu känns det som om det kliar överallt! Får väl ta till paraply när jag skall gå ut!

5 kommentarer:

 1. Idag har värmen kommit hit till oss med besked o växtligheten fullkomligt exploderar.Vackert. Tråkigt med bladlössen. Så mycket fint du har i din trädgård o vad kul med ett växthus.
  Ha en fortsatt fin vecka
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera
 2. usch och fy, vilka små otäckingar :(
  angående maskrosor så avskyr jag dem verkligen, för i mitt barndomshem i jakobstad har de tagit över gården helt, så gräsmattan är ful som stryk nu när den är ett enda hav av maskrosblad, och det vill jag inte ska hända hos oss ;)
  vilken massa godingar du har i sina krukar och pytsor. skulle gott ha lust att hoppa i bilen och hämta hem dem, för jag har inte hunnit med något än i år...

  SvaraRadera
 3. Läste om det i tidningen och såg på Aktuellt. Hoppas att det försvunnit nu. Usch att få dem på sig.
  Kram annika

  SvaraRadera
 4. huvva......jag förtår att du inte är glad i dom....för när dom kommer sådär många blir det lite äckligt, minst sagt....
  hoppas dom torkar ihjäl eller blir uppätna av nån annan insekt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Blä för bladlöss! Min fläder ä också helt nerlusad, äckelpäckel!
  Hoppas att någon fågel tar taberas så du kan fika ifred sen =0)
  Kram Linda

  SvaraRadera