söndag 30 maj 2010

Sommartorg

Det här veckoslutet var det säsongens första sommartorg. 
Jag och dottern var där för att sälja det som vi lagat under vintern.

Förut har alla haft egna bord och torgstånd, men nu finns det färdiga stugor man säljer ifrån.  Det har varit lite problem med stugorna, eftersom de inte blev färdiga i tid.  De borde ha varit klara för inredning redan tidigt i våras, men så här såg "vår "stuga ut ännu i torsdags om kvällen.Utan golv!

Golvet gjordes under fredagen, så på fredagskvällen kunde vi föra ett bord dit och sätta upp lite krokar.. Men resten av inredningen får vi göra nu under de följande veckorna. 

Det behövs ännu lite målas, och hyllor sättas upp.

 
Så här såg vår stuga ut den här gången. Skall försöka ta bättre bilder nästa gång.  Det är lite svårt första gången att komma på hur man skall rada fram sakerna och vart man skall sätta vad.  Och det tar ganska lång tid.  Men nu vet vi vad för krokar, hyllor, lådor och korgar vi behöver till.  Nog blir det bra så småningom. 
Det som är verkligt bra nu, är att vi inte behöver frakta varorna fram och tillbaka!  Vi har lås på stugan och kan lämna våra lådor där till nästa gång.  Inget packande och lastande av bilen och bärande av lådor fram och tillbaka.  Verkligt fint!

Vi hade tur med vädret också, det var sol och fint ända tills torget var slut.  En hel del folk var det också, fast här inte är så mycket sommargäster ännu. 

Det var jätteroligt att vara tillbaka på torget.  Fastän man inte säljer så mycket så är det roligt att få visa vad man gjort och att få träffa en massa trevliga människor.  Torget är en samlingsplats för både fastbosatta och sommargäster.   

Vårt torg nämndes förresten i senaste Lantliv! Där finns ett hemma hos reportage från en sommarstuga här i vår skärgård och där nämns Pellinge sommartorg! 
3 kommentarer:

 1. Vad trevligt att ha ett eget torghus.
  Och som du skriver så måste det ju underlätta mycket att slippa packa upp och ner med allt.
  Hoppas att försäljningen går bra för det är ju det som sporrar ochså att hålla på med torghandel.


  Ha en riktigt fin vecka
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för titten :-) Vilken smart idé och vilken fin plats stugorna verkar stå på, såg havet i bakgrunden ;-) Såg att med undantag för handarbetet så har vi lika intressen!Ha en skön kväll, jag ska se mig omkring lite till!

  SvaraRadera
 3. Nej men vilken trevlig idé! Och praktiskt också med dom små stugorna. Som en liten egen butik blir det ju :O)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera