torsdag 13 maj 2010

Sommar, sommar, sommar....
Idag har här varit full sommarvärme.  Det här har vi väntat på och längtat efter! Och därtill var det ledig dag! Började dagen med att laga igång växthuset, planterade ut mina tomatplantor och sådde olika sorters sallader, rucola, rädisor och dill.


Tomatplantorna är inte stora, men de växer nog till sig.I växthuset finns också allt jag sått på senaste tiden: luktärter, krasse, doroteablommor mm. I går kväll sådde jag också allt möjligt annat, som huvudsallad i kruka som jag sen kan plantera ut, minisolrosor, libbsticka, pumpa. Det var nog en massa annat också som jag nu inte kommer ihåg.  Stockrosorna har fått större krukor och står nu också här i växthuset. Här finns också hängjordgubbarna som övervintrat här och de har redan några blommor.  I krukorna längst till höger finns koriander, som jag köpte några krukor av för några dagar sedan och klippte av för att använda till maten, men det som blev kvar i krukorna  delade jag i mindre knippen och planterade i krukor.  De har redan kommit massor med nya gröna blad på dem. Och det här, vet ni, är en sensation!  Mattasmannen sitter och gräver i säckarna med mylla!  Han hörde att man kan odla potatis i ämbar och det, kan ni tänka, tyckte han verkade intressant!  Kanske det bor en liten trädgårdsmästare i honom också.  Så det var bara att skaffa ämbar och motsträvigt låta honom få en säck med mylla.  Och nu har han planterat potatis i 10 stycken plastämbar!  Och här är bildbeviset!

En blombänk fick idag också nya kanter av gamla taktegel. Men den skall jag visa en annan gång.  Har ingen bild på den ännu.

2 kommentarer:

 1. Oj så du grejar i växthuset! men det blir så då solen och värmen kommer. Jag väntar på morgondagen då de har utlovat bättre vårväder här.
  kram annika

  SvaraRadera
 2. Så kul att hitta till dig och dina blomster av olika de slag! Hej förresten!
  Så långt dina tomater är pågång... Jag ligger i ett mellan år då jag bytt hus på gården i år.
  Ha det gott och tack för titten!
  Kram Sussi

  SvaraRadera