fredag 7 maj 2010

...och regnet det bara öser ner...

Äntligen fredag!  Och ett riktigt typiskt veckoslutsväder!  Efter några vackra och soliga dagar i veckan som gått, så har det idag regnat och regnat och det fortsätter fortfarande... Det är endast 3-4 grader varmt och inte har de lovat mycket bättre för i morgon och söndag heller.  Men , det är ju ändå äntligen fredag!

Här är mina säckar med mylla som jag fick hemlevererade under veckan från Seitlax trädgård .  Vilken lycka!  Det bara kryper i fingrarna att få börja använda all den här myllan.  Det skall fyllas på i rabatter och pallkragar.  Luktärter och krasse och allt möjligt annat skall sås, så att de får växa till sig lite i växthuset innan det är dags att plantera ut dem.  Pensèer skall inhandlas och planteras. Ny mylla skall in i växthuset och sallad skall sås. Det är ju bara det att det borde inte regna för att allt det här skall bli gjort....

Det här krokusarna här i min kryddbänk är egentligen de enda som kommit upp av alla de 500 jag planterade i höstas.  Resten har blivit uppätna av någon okänd gäst här i trädgården. Det ligger bara rester kvar... 

Den sibiriska nunneörten börjar redan vara ganska stor, och det räcker inte många dagar innan blommorna slår ut.
Och det här, det är mina stora fina vallmon.  Det vet jag nu!  Första våren vi bodde här försökte jag dra upp alla de här med rötterna för jag trodde de var tistlar.  Men som tur var,  blev det någon kvar, och då märkte jag ju så småningom att det inte var tistlar jag dragit upp...  Gissa om jag blev arg på mig själv när jag märkte vad jag gjort!Rabarbern växer fint, så jag tror jag får Brita-kaka på morsdag!

Här är lite bilder från gårdagens kvällspromenad.  Ser ni! Solen lyser!  Här är en bild från en trädgård längs med vägen vi gick.  Ser ni så blått det lyser av vårblommor!En lite snöhög finns ännu kvar på museigårdens gårdsplan.
Hustaket som är täckt med presenning skall säkert få nytt pärttak i sommar.


Jag gillar att gå på de här små, mysiga skogsvägarna.Och här är min första vitsippsbild!  Blommorna kommer ganska sent på de ställen där jag brukar plocka vitsippor, så jag får vänta lite till.  Men nu i går hittade jag de här små vitsipporna i min trädgård.  Alltid en början.

Jag önskar er alla ett riktigt trevligt och soligt veckoslut!

3 kommentarer:

 1. Vilka harliga varblombilder! (Skriver detta pa en lanad dator utan prickar och ringar, sa svanskan ser lite rolig ut, forlat.)

  Hoppas rabarbern blir till en fin morsdagskaka!

  Varma halsningar, Helena

  SvaraRadera
 2. Hej,
  och tack för besöket (i bloglandia)! Du har ju en hel matta av den där lila nunneörten (tack för det, visste som sagt inte vd den heter)!!
  Och en väldigt inspirerande blogg!!! Med fina idér att knycka!
  Ni bor ju på ett helt gudomligt ställe, lyckans ostar!

  Nu skall jag göra mig redo för en loppisrunda, tacka vet jag dig!

  Ha en härlig morsdag!

  SvaraRadera
 3. Ooooh, jag har en riktig svaghet för jordpåsar/säckar, jag älskar ny jord och jag gör jord av komposten och det blir riktigt bra! Det är lycka och sen när man ser att det växer i det, ja, det känns bra!

  Jamenvisst får man sig ett skratt när Fru Venus sätter igång! Lovande!

  Vi har också urtråkigt väder! Det går an med vårregn, men vi har bara grått väder, halv storm och iskallt. När kommer den, våren, tro?

  Ha en riktigt skön helg,
  Agneta kram

  SvaraRadera