torsdag 24 juni 2010

Midsommarförberedelser

Nu är tandläkarbesöket förbi och tanden lugnar förhoppningsvis ner sig.  Känns bra åtminstone just nu. 
Midsommarhandlandet är också undanstökat och vi hann ner i tid innan det blev kö vid färjan. Köerna brukar bli ganska långa kvällen före midsommarafton. Största delen av sommargästerna kommer ut och har vänner och bekanta med sig. 


Sedan tog midsommarfirandet vid.  Vi firar midsommar hos goda vänner som nu äger stället där vi bodde förut (endast cirka 500 meter från stället vi nu bor på).  När våra barn var små hade vi tradition att göra midsommarstång där och de nya ägarna har fortsatt den traditionen. Så nu skall vi tredje året i rad dit för att göra midsommarstång.   Idag började det med blomplockning till kransarna och sedan for vi till skogs för att hämta björkar. Det har varit en fantastiskt vacker och varm dag.  Massor av myggor och andra flygfän i björkskogen.  Hemma på gårdsplanen hade dottern sett en orm.  Jag vet inte om det var en huggorm eller snok, eftersom hon blev så rädd så hon inte tänkte på att titta efter hur den såg ut...

Skulle rensa runt buskarna igår, men det blev lite mera jobb.  En sådan här hög med stubbar grävde dottern och jag upp.  Envisa som vi båda är, så gav vi inte upp förrän alla var uppgrävda...  Fast den sista var så stor och satt fast så hårt, så vi behövde Mattasmannen och fyrhjulingen till hjälp.  Med vinschen lossnade den.
Nu blir det betydligt lättare att klippa  gräset nära buskarna, när stubbarna inte behöver aktas.Jag önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!

2 kommentarer:

  1. Tack det samma :-) Ni verkar fira på en underbar plats!

    SvaraRadera
  2. Trevlig o solig midsommar(här regnar det!)
    Kram!

    SvaraRadera