tisdag 29 juni 2010

Trasmattor

Nu är det äntligen sommar på riktigt här och idag var det dags att tvätta mattor! 


 Det kommer att vara loppis här på vår gårdsplan nästa söndag och jag har tänkt sälja en del av mattorna där.  Det finns nämligen en massa trasmattor i det här huset.


Köket här på Mattas är stort,  och det har behövts en hel del mattor till det köket,  5-6 mattor per omgång, de längsta 5-6 meter. Min svärmor vävde mattor och har vävt flere omgångar till köket. Dessutom hade hon ett par omgångar plastmattor.  Hennes svärmor vävde mattor och hade många omgångar.  Dessutom har jag själv vävt mattor, men inte till det här huset.  Så trasmattor finns i minut och parti.  Urgamla, gamla och nya, korta och långa.  Jag sålde bort en hel del redan förra sommaren på loppiset.  Men nu har jag tänkt bli av med en del till.  Saken är den, att vi inte använder trasmattor själv (fastän jag gillar dem) eftersom Mattasmannen på grund av sin MS har lite svårt att lyfta fötterna.  Det betyder att han snubblar på trasmattorna.  Och det är inte så bra.  De flesta mattor vi använder är därför sådana med gummibotten som inte glider undan.

Nu hänger mattorna ute på staketet och torkar.  I morgon är de förhoppningsvis torra och jag kan tvätta mera. Det ser nämligen ut att bli en fin sommardag i morgon också!

Önskar er alla en trevlig kväll!

1 kommentar:

  1. Det ser så härligt ut med alla mattorna på tork. Min mamma vävde en hel del mattor också.
    Kram annika

    SvaraRadera