lördag 26 juni 2010

Midsommarstång

En härligt vacker midsommarafton är förbi. Vädret var inte direkt soligt, men det var varmt och det  regnade inte alls.  Vi började mitt på dagen med laxsoppa och jordgubbstårta!
Sedan tog vi tag i lagandet av midsommarstången.  Björkarna räckte till i år, men det blev inte många kvistar kvar.  Det behövs alltid mycket mer björkar än man kan tro.


 Bandet krånglade som vanligt.  Och det gick åt mer än vad som var inhandlat och det som fanns trasslade till sig ordentligt.  Men visst redde de ut sig och midsommarstången blev ståtlig och vacker.

På kvällen blev det grillmat och fisk och marängkaka till efterrätt, och brasan brann fint i den lugna och vackra kvällen.  Endast myggorna störde lite senare på kvällen.Önskar er alla en riktigt trevlig midsommardagskväll!

5 kommentarer:

 1. Dere kan kunsten å feire midtsommer ved at dere legger det til en helg, her er vi ferdig med feiringen;) Det ble med den ene dagen den 23.
  Ha en flott kveld og kos dere!
  Klem fra meg;)

  SvaraRadera
 2. Såå underbart vackra blommor i midsommarstången!!! Och hela stången blev ju mäktig!

  Tack det samma; fira en skön midsommardags kväll och resten av helgen!!!

  Kraaa!
  -Pia-

  SvaraRadera
 3. Klär ni likadana stänger som i Sverige? Det visste jag inte... Vilken underbar samling Mumin muggar :-) Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin midsommarstång med ljuvliga kransar i! Där skulle man varit med!
  Och inte minst för jordgubbstårtan, såååå god den ser ut!
  Ja, nu är midsommarhelgen slut för i år! Vi får trösta oss med att nu kommer sommaren...!
  Agnet kramar

  SvaraRadera
 5. Heisan..

  Så herlige sommerbilder du viser. Ser ut som dere hadde en flott midtsommersfest! Nydelig blomsterkrans... sommerklem fra meg

  SvaraRadera