söndag 6 juni 2010

Söndag i trädgården

Nu har vi varit ute i trädgården precis hela dagen.  All krasse är utplanterad och största delen av luktärterna också.  Vilken tid det tar.  Att frakta mull och planteringskärl, vatten och plantor, att plantera och vattna. Men roligt är det.  Och billigare blir det än att köpa sommarblommor.  Enda minuset är att det räcker en tid ännu innan det börjar blomma.  Med köpta sommarblommor skulle man ha blomsterfägring genast.
Här är det återanvändning som gäller.  En gammal skottkärra, bilringar, gamla slädar och lådor.  Allt möjligt går att plantera i.


När vi flyttade hit till Mattas fanns här ett gammalt skåp med lådor i övre våningen. Det skåpet skulle bli kvar på övre våningen.  Där fanns också ett annat skåp av nyare datum som skulle föras ut på stallvinden eftersom vi inte behövde det och jag inte tyckte om det.  Sonen med kompis skulle sköta om det.  Men sonen trodde att det var det gamla skåpet som skulle föras till stallvinden.  Vem skulle vilja ha ett gammalt skåp???  Så de försökte bära ner det gamla skåpet, men det lyckades inte eftersom vindstrappan är ganska smal.  Pojkarna tyckte då de var fiffiga och slog skåpet i bitar, för som sagt, vem skulle vilja ha ett gammalt skåp?  Så det gick som det gick - skåpet gick inte att rädda men lådorna var hela, så dem sparade jag. Pojkarna blev nog förlåtna, instruktionerna från min sida hade säkert inte varit tillräckligt tydliga. 

Nu kommer lådorna till användning.  De två stora lådorna skall bli grönsakslådor. Den första är färdig.  Den andra lagar jag nästa veckoslut.
Här är olika sorters sallad, persilja, basilika, koriander och lök. Kaffepaus ute vid gungan.

De här krukorna skall ännu utplaceras.  Så behöver de också käppar till stöd.


En vacker näva som börjat blomma.En riktigt trevlig söndagskväll till er alla!

11 kommentarer:

 1. Hauskoja istutusastioita sinulla! Autonrengas puutarhassa tuo lämpimästi mieleen lapsuuden 70-luvulla! Silloin se oli ilmeisesti muoti-ilmiö ja usein rengas oli vielä maalattu iloisen kirjavaksi!

  SvaraRadera
 2. Ååå, så mye fine blomsterkasser det var her!! Enda godt du fikk brukt skuffene til skapet!
  Det er dekorativt å bruke forskjellig til blomsterkasser, mye flottere enn kjøpte krukker til dyre penger.


  Ha ei fin uke og klem fra meg;)

  SvaraRadera
 3. Oj, vad synd på det gamla skåpet! Luktärter är en av mina favoriter, har du fått tag på sorten som är för amplar?

  SvaraRadera
 4. Oj, vad mycket du hunnit greja.....jag känner att jag håller på att tappa farten lite här hemma. Det är så många andra, också roliga, saker vid den här tiden på året. Man borde kunna dela på sig....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Voi miten ihania kuvia ja juttuja sinulla täällä onkaan!!! Minäkin sain vihdoin mansikoille tehtyä uudet penkit muoveineen, mutta salaatti ja persilja ovat vielä siemeninä pussissa... jospa sitten ensi viikonloppuna :-).

  Hanna

  SvaraRadera
 6. Heisan..

  Så koselige bilder fra hagen din! Så kjekt nå når vi kan være ute hele dagen, lurt å ta gode kaffepauser også da:)

  Så mye fint du har sydd i innlegget under også, så flink og produktiv du er!

  Ønkser deg fine solskinnsdager fremover, stor klem

  SvaraRadera
 7. Glad att jag hittade till dig:) Får massor av härlig inspiration av dina fina bilder.
  Tittar snart in igen.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Stiligt!! Sagolika planteringar, ser hur charmigt som helst ut :)

  SvaraRadera
 9. Vilka många fina planteringsbyttor du har! Och vilken tur att skåpets lådor ändå kom till användning ;O) Så kan det gå...
  ha en bra dag!

  SvaraRadera
 10. Så ni jobbar! Men det kommer att bli så vackert då allt blommar. Det är kul att så själv men himla jobbigt med alla små plantor som ska skötas. Man tager vad man haver sa Kajsa Warg..sägs det...och det har ni gjort med lådorna och däck. Kul!
  Kram annika

  SvaraRadera
 11. Lådorna gjorde sig bra som planteringskärl :) Jag har oxå planterat krasse och väntar på att det ska bli lite fart i krukorna. Än så länge är det bara små gröna blad som har tittat fram! Ja, ja... Om ett tag så kommer det att bli världens blomsterprakt!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera